Haberler

Son Kale Bitti, Kavgası 2 Saat Bitmedi!

Güncelleme:

İşte o gece olanların perde arkası

Her şey yorumcu Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'ın Eskişehirspor'un F. Bahçe karşısındaki "oyun tarzıyla" ilgili imalarda bulunmasıyla başladı... Toroğlu'nun, "Bülent Uygun çok formsuzdu" demesi ve Ahmet Çakar'ın da buna benzer ifadeler kullanmasından sonda Uygun telefonla yayına bağlandı. Uygun'un kendilerine karşılık kullandığı sözlerden sonra programın moderatörlüğünü yapan Reha Muhtar'ın Çakar ve Toroğlu'na "Siz şimdi soru sormayın. Bülent hoca telefonu kapatsın sonra diyeceğinizi deyin" demesiyle gerilim yaşanmaya başladı. Hem Toroğlu'nun hem de Çakar'ın kendisine yüklenmesi üzerine Muhtar, "Reklama girip programı bitiriyorum" dedi.

21. 52'de yayına başlayan Son Kale programı 22. 26'da Muhtar'ın "Yayın bitmiştir" demesiyle sona ermiş oldu. Reklama gidilmesinin ardından Reha Muhtar hışımla önündeki evrakları toplayarak ve yaka mikrofonunu çıkararak stüdyoyu terk edip üst kattaki Serhat Ulueren'in odasına çıktı. Spor koordinatörü Ulueren'in stüdyo kapısında Muhtar'ı geri döndürme çabası işe yaramadı. Erman Toroğlu, Ahmet Çakar ve Ercan Saatçi yaklaşık 20 dakika daha stüdyoda kalarak olaya çözüm bulmaya çalıştılar. Serhat Ulueren dahil tüm yorumcular Reha Muhtar'ın yaptığı hareketin yanlış olduğu yönünde hemfikir olunca Çakar, Ulueren'e "O zaman arkadaşlar beyefendinin yerine programı ben yöneteyim, devam edelim. Bu program Reha Muhtar'ın değil burada bulunan herkesin programı. Bunu bitirmeye tek başına o karar veremez, böyle bir şeye hep birlikte karar verilir. Ben programı yönetirim" teklifinde bulundu. Ancak Ulueren, "Bu çok doğru olmaz. Artık bu saatten sonra da Reha Muhtar geri dönmedikten sonra onsuz programa devam edilmesi yanlış, artık olan oldu" diyerek programın bittiğini ve devam etmeyeceğini söyledi.

Üst kata çıktıklarında Reha Muhtar, Ulueren'in odasındaydı. Ulueren'in "Hep birlikte konuşalım" teklifine, Erman Toroğlu, "Arkadaşlar kusura bakmayın ben odaya girersem orada kavga çıkar. Ben arabaya binip otele geçiyorum. Siz konuşun. Odaya girdiğim an birbirimize gireriz, çok sinirliyim, çok gerginim" diyerek yanıt verdi.

Bunun üzerine Ahmet Çakar, koridorda gelişen bu diyalog sırasında, "Erman ağabey haklı, sonuna kadar haklı. Reha'nın yaptığı büyük bir yanlış" diyerek Toroğlu'na destek verdi. Toroğlu, Serhat Ulueren'in odasından kıyafetlerini ve çantasını alarak kanaldan ayrıldı. Bunun üzerine Ulueren'in odasında Reha Muhtar, Ahmet Çakar, Ercan Saatçi, Savaş Toprak ve Süleyman Rodop'un da katıldığı ve yaklaşık 1, 5 saat süren gerilimli bir toplantı yapıldı.

Ulueren "Erman hoca, Ahmet hoca haklı. Reha ağabey bu programı bu şekilde bitirmen yanlıştı" diye girdi. Bunun üzerine Reha Muhtar, "Bu işi ben yıllardır yapıyorum, bana işimi öğretmeyin. Şu anda olayın üzerinden bir saat geçti, sakinleştim. Aynı olay şimdi olsa yine aynısını yaparım. Ben yaptığımın arkasındayım" dedi.

Çakar, "Reha kabul et bu işte haksızsın. Erman ağabey doğru söylüyor. Bu dört kişinin yaptığı bir program. Bu hepimizi, kanal yönetimini, herkesi ilgilendiriyor. Buna tek başına karar veremezsin. Bu senin yaptığın diğer programlara benzemez" dedi.

Ulueren, "Reha ağabey belki soru sorsalardı ilerleyen dakikalarda ortayı bulacaklardı. Kavga edeceklerini nereden biliyorsun. Ahmet hocaya, Erman hocaya söz hakkı vermeliydin. Kesinlikle yaptığın doğru değildi, bunu kabul et" dedi. Yaklaşık 1. 5 saat süren bu tartışmanın ardından hiç kimse geri adım atmayınca Ulueren, "Şimdi dağılalım hafta içi hep birlikte bir araya gelip bunun kararını verelim" dedi.

ULUEREN "6 HAFTA DAHA DEVAM ETMELİ"

Ulueren, olayın ardından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Şoke olduk. Reha ağabeyden hiç böyle bir şey beklemiyordum. Bence Reha ağabeyin 'programı bitirdim' demesi doğru değildi. Bunu kendisine de söyledim. Ancak o da yaptığının doğru olduğunu söylüyor. Ben Erman Toroğlu'nu uzun yıllardır tanırım ilk defa bu kadar sinirli olduğunu gördüm, haklıydı.

Ahmet hoca da ben de Reha ağabeyin yaptığının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Program en azından sezon sonuna kadar altı hafta daha devam etmeli. Çünkü sponsorluk anlaşması var, reklam anlaşmaları var. Birkaç gün sonra bir araya gelip bunun kararını vereceğiz. Asıl kararı verecek olan Reha Muhtar, Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar üçlüsüdür. Tabii yönetimle de konuşacağız. Henüz daha yönetimle konuşmadık. Ama aynı ekiple 6 hafta daha bu programı yapmalıyız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title