Haberler

Son Kalbe Düşünce 'Üstat Necip Fazıl'

Talas Belediyesinin her ay düzenlediği ‘Kalbe Düşünce’ programının sonuncusunda Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı ve fikirleri konu edildi.

Talas Belediyesinin her ay düzenlediği 'Kalbe Düşünce' programının sonuncusunda Necip Fazıl Kısakürek'in hayatı ve fikirleri konu edildi.

Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleşen son Kalbe Düşünce Şiir ve Söyleşi Gecesine üstat Necip Fazıl hayranları akın etti. Yedi ay boyunca her kalbe düşünceyi misafiriyle birlikte sunan şair-yazar Serdar Tuncer, son programda üstadı şiirleriyle, hayatıyla ve oğlunun hatıralarıyla kendisi anlattı. Üstadın 'Kaldırımlar', 'Sakarya', 'Aynalar', 'Zindandan Mehmet'e Mektup' gibi unutulmaz şiirlerini seslendiren Serdar Tuncer, Necip Fazıl'ın kendi halinde dinini yaşayan insanların 'irticacı' diye hapse atıldığı dönemde "Allah bir, Allah var, bir derdimiz var, biz bu değiliz" diyen bir 'deli' olduğunu söyledi. Necip Fazıl'ın 'ben kimim, nerden geldim, nereye gidiyorum' gibi sorular sormayanlara entellektüel demediğini belirten Tuncer, üstadın millete yol gösteren ender insanlardan olduğunu ifade etti.

Serdar Tuncer, "Bu programlar vesilesiyle Mustafa Palancıoğlu başkanımla tanıştık. İyi ki de tanıştık. Sadece yol, kaldırım, asfalt yapan belediye başkanları gördüm. Bunların yanı sıra biz gönülleri de mamur edelim deyip onu da yapanları gördüm. Fakat ikinci kısımdakileri kalbi bir dertle, ıstırap çekerek, 'biz ne yapacağız da bu gençlere sahip çıkacağız' diyen çok az başkan gördüm. İşte onlardan birisi yanımdadır" diyerek, Başkan Palancıoğlu'na teşekkür etti.

Tuncer seyirciye de teşekkür ederek, "Bu kadar büyük bir salonu 8 ayın sonunda bile neredeyse dolduran seyircimize teşekkür ederim. Sekiz ay boyunca güzel, ahrette işimize yarayacak, dünyada bizi adam-insan edecek mevzuları konuşmaya gayret ettik. Biz konuştuk, misafirlerimiz katkı sundu. Şiirler bu işin bahanesi oldu, ama söze tesir verecek olan Cenabı Hakk'tır. İnşallah bu programlardan sonra birkaç kardeşimizin gönlüne kar suyu kaçar, dert sahibi olur. Birkaçımızın hayatına biraz çekidüzen gelir. O zaman bu işlerin bir anlamı olur." şeklinde konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Serdar Tuncer ile 8 ay önce başladığımız ve her ay farklı bir temayla gerçekleştirdiğimiz programların bugün sonuncusunu yaptık. Aslında Necip Fazıl ile başlamıştık, ama üstat Mayıs ayında hem doğup hem aramızdan ayrıldığı için bu ay onunla kapanış yapalım istedik. Şiirleriyle hayatıyla kendisini anlamaya çalıştık. İnşallah gelecek yıl yine bu tür programlarımız sürecek. Vatandaşlarımız gayet güzel bir teveccüh gösterdiler. İnşallah faydası olmuştur." dedi.

Gecenin sonunda Başkan Palancıoğlu, Serdar Tuncer'e çiçek verirken, Tuncer de sahneden yaptığı özçekim ile programı kapattı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title