Haberler

Son İstiklal Gazisini Rüyasında Gören Kuaför, Yazdığı Şiirle İzmir'den Eskişehir'e Geldi

İzmirli Bir Kuaför, Rüyasında Gördüğünü Söylediği Son İstiklal Gazisi Yakup Satar (109) İçin Yazdığı Şiir ve Bastırdığı Afişle Eskişehir'e Geldi.

İzmirli bir kuaför, rüyasında gördüğünü söylediği son İstiklal gazisi Yakup Satar (109) için yazdığı şiir ve bastırdığı afişle Eskişehir'e geldi.

İzmir'de kuaförlük yapan Nazım Aykaç, bir gece rüyasında Eskişehir'de yaşayan son İstiklal gazisi Yakup Satar'ı gördüğünü belirterek, "Rüyamda bu dedeyi gördüm. Eskişehir'de yaşadığını öğrendim. Daha önce yazdığım 9 kıtadan oluşan 'Şehitlerimizi ağlatmayalım' şiirimi 11 kıtaya tamamladım. Son 2 kıtayı da Yakup Satar dedemiz için yazdım. Bu şiiri dedemiz bekliyor. Kendisine okunması lazım. Anlatamadığı hayatı bunun içindedir. Kendisi son atamızdır, bu şiiri duymak istiyor ve son arzusudur, bundan çok

eminim" dedi.

Satar'ı ziyaretinden önce Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret eden Aykaç, afişe de bastırdığı şiirinin 9 kıtasını okurken, kendisinde saklı olduğunu ifade ettiği 2 kıtayı ise sadece gaziye okuyacağını dile getirdi.

Başkomiser ağabeyinin de 2005 yılında şehit olduğunu açıklayan Nazım Aykaç, noterden onaylattığı şiirinin 9 kıtasının altına hiç bir şair ve yazarın 2 kıta daha ekleyemeyeceğini iddia etti. Aykaç, daha sonra Dernek Başkanı İmdat Özkan, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ve asırlık gazi Yakup Satar'a yanında getirdiği birer afişini hediye etti. Nazım Aykaç'ın Yakup Satar'ı ziyaretinin basın mensuplarının takip etmesine gazinin rahatsızlığı sebebiyle ailesi tarafından izin verilmedi.

(OÖ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title