Haberler

Son Gunlerde 'Laıklık Karsıtı' Gıbı Gosterılmek Nıkfer Beldesı Halkını Uzuyor

Gunlerde 'Laıklık Karsıtı' Gıbı Gosterılmek Nıkfer Beldesı Halkını Uzuyor

GUNLERDE 'LAIKLIK KARSITI' GIBI GOSTERILMEK NIKFER BELDESI HALKINI UZUYOR

- NIKFER BELEDIYE BASKANI ISMAIL SINKIL:

- "SEMINERE KATILAN KADINLAR, GECEN YIL AYNI SALONDA OKUMA YAZMA KURSUNA KATILDI"

(FOTOGRAFLI)

ALTAY VAROL

DENIZLI (IHA) - Denizli'nin Tavas ilcesine bagli Nikfer beldesi halki, kasabalarinin laiklik karsiti gibi gosterilmesini uzuluyor.

Nikfer Belediye Baskani Ismail Sinkil, yaptigi yazili aciklamada, seminerin rejim krizine sebep olma gibi takdim edilmesinin, belde halkini derinden uzdugunu soyledi. Il Muftulugu tarafindan gerceklestirilen 'Kadin ve Aile' konulu seminerin, ulke gundeminde, beldeyi hak etmedigi bir konuma tasidigini ve farkli degerlendirmelere neden oldugunu belirten Baskan Sinkil, "Hicbir art niyet dusunulmeden gerceklestirilen bir programin, rejim krizine neden oluyor gibi takdim edilmesi, sahsimi ve kasaba halkimi

derinden uzmustur. Valiligimizin oluru ile Il Muftulugunun tertipledigi 'Kadin ve Aile' konulu seminer, kasaba halkinin yogun ilgisi ve belediye salonunun yetersiz kalmasi uzerine Ataturk Ilkogretim Okulu'nun toplanti salonunda gerceklestirilmistir" dedi.

Dini konularda halkin bilgilendirmesi gorevini Diyanet Isleri Baskanligi yaptigini hatirlatan Sinkil, "Seminere katilan kadinlar, gecen yil ayni salonda Halk Egitim Mudurlugu tarafindan okuma yazma kursuna katildi ve 60 bayan kursu basariyla bitirerek okur yazar belgesi aldi. Yapilan bu seminer de hicbir yasaya aykiri ve suc iceren bir yonu bulunmamaktadir. Hal boyleyken konunun ulke gundemine maksatli ve gercege aykiri bir sekilde yansitilmasi devletine ve milletine bagli olan halkini rencide etmistir.

Kasaba halki, Ataturk ilkelerine, devletimizin temel degerlerine bagli ve dini inancini da yasalara uygun olarak yasamaya calisan vatansever insanlardir. Dini bilgilenme hakkini, devletin resmi kurumunun saglamasindan daha dogal ve yasal bir durum olamaz. Bu sebepten kasaba halkinin boylesi bir konuyla suclanmasi ve devletimizin degerlerine karsi oldugunun ifade edilmesi kabul edilebilir bir durum degildir" diye konustu.

(AV-AT-OM-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title