Haberler

Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Kılavuz Trenle Çarpıştı: 9 Ölü

Güncelleme:

Ankara- Konya seferini yapan 206 yolculu Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kılavuz trenle çarpışıp üst geçide çarpması sonucu iki vagonu devrildi. Son belirlemede kazada 3'ü makinist 9 vatandaş hayatını kaybetti, 34 vatandaşımız da yaralandı.

YÜKSEK HIZLI TREN, YOL KONTROLÜ YAPAN KILAVUZ TREN İLE ÇARPIŞTI

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. 206 yolcunun bulunduğu trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Yüksek Hızlı Trenin 2 vagonu devrildi. Kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika! Yüksek Hızlı Tren Kazası: Çok Sayıda Yaralı Var

KAZA SIRASINDA HIZI 80-90 KİLOMETRE CİVARINDAYDI

Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtildi.

Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Kılavuz Trenle Çarpıştı: 9 Ölü

BAKAN KOCA: 84 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaza sonucunda 84 kişinin yaralandığını açıkladı. Koca, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "9 vatandaşımızı kaybettik, 34 yaralımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor, 2'sinin durumu ağır." dedi.

Koca, tren kazanın yaşandığı yerde yaralı kalmadığını bildirdi.

Son Dakika! Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Banliyö Treniyle Çarpıştı: 4 Ölü, 43 Yaralı

ANKARA VALİLİĞİ: BANLİYÖ TRENİ İLE ÇARPIŞTI

Ankara Valiliği'nden yapılan resmi açıklamada, " Ankara'dan Konya'ya giden Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı." denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu.

Son Dakika! Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Banliyö Treniyle Çarpıştı: Çok Sayıda Yaralı Var

VASİP ŞAHİN, 4 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Kazanın ardından Ankara Valisi Vasip Şahin de bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Ardından açıklama yapan Vali Şahin, "Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz hemen olay yerine sevk edildi. 43 yaralı var, 4 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı. (Bu açıklamadan sonra ölü sayısı 9, yaralı sayısı ise 47 olarak açıklandı) Halen UMKE, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısının artmamasını umut ediyoruz" dedi.

Son Dakika! Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Kılavuz Trenle Çarpıştı: 4 Ölü, 43 Yaralı

Kazayı duyan ve trende yakınları bulunan çok sayıda kişi de olay yerine akın etti, yetkililerden bilgi almaya çalıştı.Kaza nedeniyle aynı hattaki tren seferleri durdurulurken, ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: YHT YOL KONTROLÜ YAPAN LOKOMOTİFE ÇARPTI

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yüksek Hızlı Tren'in yol kontrolü yapan lokomotife çarptığı bildirildi. Olayın ardından Bakan Turhan, olay yerine giderek kaza bölgesinde inceleme yaptı. Bakanlık yetkilileri tarafından da kazaya ilişkin kriz masası oluşturuldu. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunca 3 kişilik heyet olay yerine gönderildi.

Son Dakika! Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Kılavuz Trenle Çarpıştı: 4 Ölü, 43 Yaralı

KURTARMA EKİPLERİ OLAY YERİNE GELDİ

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Son Dakika! Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren, Banliyö Treniyle Çarpıştı: 4 Ölü, 43 Yaralı

ANKARA VALİLİĞİ: ÖLÜ SAYISI 7'E YÜKSELDİ

"Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1'i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.

Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Son Dakika! Ankara-Konya Seferini Yapan Yüksek Hızlı Tren Kaza Yaptı: Çok Sayıda Yaralı Var

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yenimahalle Ankara Konya 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (142)

Ali KUNDURA:

Nasıl bir aptallık nasıl bir ihmal bu! Arkadaş aynı ray üzerinde farklı tren olduğunu gösteren bir sistem yok mu ? O kadar mı teknolojiden gerisiniz. Anca milleti soyun. . Olan yine vatandaşa olsun. . .

45
4
yanıtYanıtla
mahir:

yeni türkiye gardas burasııı

yanıt3
yanıt2
doğruya doğru:

İşi ehline vermeyip yandaş akraba doldurursan her yere olacağı bu

31
8
yanıtYanıtla
Enes:

yapan Proje ekibinide biliyorum dediğin gibi yandaş işini bilmeyen insanlarla dolu bir ekip Allah acil şifalar versin başımız sağolsun

yanıt6
yanıt4
TESPIT:

Demek ki biz hizli tren teknolojisine henuz hazir degiliz..!

25
10
yanıtYanıtla
cevap:

demek ki sen 1518 de yaşamalısın

yanıt4
yanıt7
herkes uzman herkes bilir kişi:

sizin zihniyetinize göre Amerika, da hazır değil keza orada, da aynı ölümlü kaza oldu işin başka boyutuna geçelim en çok uçak kazları hangi ülkelerde oluyor batı, da demek oluyor, ki batı ne hızlı tren nede uçak teknolojisine henüz ne henüzü hiiç hazır değildir. oralarda bu tür kazalar olduğunda eminim ülkemizde, ki gibi normal sağlıklı akla mantığa uygun yerine sırf ideolojik açıklama yapmıyorlardır şuanda sol iktidar olsaydı hiiç kimselerin sesi çıkmazdı tıpkı 1994 İstanbul-Ümraniye ÇÖP dağı gibi

yanıt0
yanıt4
astigmat:

ulan it herifler, insanlar ölmüş. rahmet dileyeceğinize, üzüleceğinize, dua edeceğinize, ''oh güzel olmuş, hemen devleti kötüleyelim, bakanlığı kötüleyelim, keşke herzaman böyle kazalar olsa da birilerini taşalsak'' telaşındasınız. iğreniyorum sizden. pislikler. insanlar ölmüş lan insnalar. belki kardeşiniz belki akrabanız belki anneniz babanız da olabilirdi. benim içim yandı lan kazayı görünce. hiçbirini tanımıyorum ama harabeyi görünce gözlerim yandı lan ağlamaktan. heimizin başı sağolsun.

19
13
yanıtYanıtla
miyop:

biraz kendinden iğrensen kör herif biraz ağlayacağına bunlar bizim başımıza neden geliyor deyip beynini çalıştırsan insanlara hakaret etmezsin. astigmatın olayları görmeyi engelliyor hemen gözlük değiştir

yanıt4
yanıt0
Yüksel:

Rayında giden bir tren nasıl olurda üst geçide çarpar izahı mümkün değildir ya Allah aşkına bir partide takılı kalan arkadaşlara yalvarıyorum yapmayın Allah’ınız yokmu sizin Ülkemiz Mülteci geçen hanı oldu Herşey aşırı pahalı insanlar sokakta birbirine Türk müsün diye sormaya başladı Allah aşkına görün bunları bu ülke bunları hak etmiyor sizede zarar bizede memleketede zararlar artık lütfen Allah için Ülkenin geleceği için şu adamların yalanlarına kanmayın Kendi yurdumuzda Garip kaldık.

21
11
yanıtYanıtla
Tüm 142 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title