Haberler

Yerel Seçim İttifakı Kesinleşti! MHP, İstanbul İçin Aday Göstermeyecek

Güncelleme:

Haziran seçimlerine AK Parti ile ittifak yaparak giren MHP, yerel seçimlerde de ittifak yapacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada "İstanbul için aday göstermeyeceğiz" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerde "İstanbul için aday göstermeyeceğiz" dedi. Bahçeli'nin bu çıkışı, "AK Parti-MHP ittifakı kesinleşti" şeklinde yorumlandı.

"KAZANAMAYACAĞIMIZ YERDE ADAY ÇIKARTIP...."

MHP'den yerel seçimde ittifak tartışması sürerken dikkat çekici bir adım geldi. Gazetecilerle bir araya gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını belirterek, "İstanbul'da çıkarttığımız adayın kaç oy alacağı geçmişte belli. Kazanamayacağımız yerde bir aday çıkartıp 'Bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı? Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var" dedi.

ANKARA VE İZMİR İÇİN TEMKİNLİ KONUŞTU

Ankara ve İzmir için ise temkinli konuşan MHP lideri ''İnceliyoruz'' dedi. MHP'nin yönettiği belediyelere yeniden talip olduğunu söyleyen Bahçeli, ''Bazı hizmetler yarıda kaldı'' diye konuştu.

''AK PARTİ AYNI YERDE ADAY GÖSTERİRSE İTTİFAKIN RUHU ZEDELENMEZ''

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: ''AK Parti aynı yerde aday gösterirse ittifakın ruhu zedelenmez. Onlar çıkarıyorsa biz de çıkartırız. 'Haydi gelin burada bir aday etrafında birleşelim' olabilir. Bunlar hep konuşulur. 'İlle de benim dediğim olacak' diyenleri de sırtımızda küfe yok ya taşıyacak durumda değiliz. Türkiye'yi düşünerek gerçekçi siyaset yapmaya çalışıyoruz.''

3 BÜYÜK ŞEHİR UYARISI

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 3 büyük şehirde başarısız olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılacağını dile getirdi.

GÜNEYDOĞU İÇİN AŞİRET GÖRÜŞÜ ÖNERİSİ

Doğu ve Güneydoğu için de aşiretlerin iradesi önemli uyarısı yapan Bahçeli, ''Adayın kim olduğunun dışında, Kürt kökenli Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK'yı siyasi boyutta da yok edebilecek bir birliktelik diyorum ben. Bu 30 ilde CHP, HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer, PKK yanlısı kişiler aday gösterilir sonuç alınırsa bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır'' ifadesini kullandı.

''AF TEKLİFİNİ 24 EYLÜL'DE MECLİS'E SUNACAĞIZ''

Bahçeli, af teklifinin tamamlandığını ve 24 Eylül'de TBMM'ye sunulacağını da söyledi.

HİBE UÇAK TEPKİSİ: TÜRKİYE DEVLETİ, HEDİYE VE HİBE KABUL ETMEZ

MHP lideri, Katar'dan hibe uçak kabul edilmesine de şu sözlerle sert tepki gösterdi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hediye, hibe kabul etmez, uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse, kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Ama 'Bana hibe edildi hediye edildi' bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum."

İŞ BANKASI TARTIŞMASI: ATATÜRK'ÜN MİRASI TÜRK MİLLETİNE İADE EDİLMELİ

Bahçeli, CHP'nin İş Bankası hisseleri tartışmalarına ilişkin ise ''Değer kaybedildiği zaman o hisseleri sahiplenebilecek olan İş Bankası'nın ortaklarını da göz önüne alın. Ancak bunu İş Bankası Türkiye'nin her siyasi tartışmasında gündeme getirilen konu olarak görmeli ve çözüme kavuşturmalı. Çözüm nedir? CHP'nin Atatürk'ün mirası diye nitelendirilen yüzde 20,8'i Türk milletine iade etmesi lazım. Atatürk'ün gerçek varisi Türk milletidir, herhangi bir kurum veya kuruluş değildir. Bunu Türk milletine iade ettiğini beyan etsin mesele kalmaz'' değerlendirmesinde bulundu.

ÇAKICI'YA SAHTE RAPOR İDDİASI

Bahçeli, Alaattin Çakıcı'ya sahte rapor düzenledikleri iddia edilen doktorların tutuklanmasıyla ilgili de "Burada bir adaletsizlik var. Bunu bir örgüt haline dönüştürmek yanlış" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title