Haberler

"Türkler ve Rusları Ayırmayı Başardık" Diyen Macron'a Ankara İlk Tepki: Aynı Hedefe Koşmuyoruz

Güncelleme:

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Türkler ve Rusları ayırmayı başardık" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "Ne Rusya ve İran'la ne de ABD ile aynı hedefe koşuyoruz." diyerek yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkler ve Rusları ayırmayı başardık" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert çıktı. Bozdağ, "Türkiye ne Rusya ve İran'la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir." dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"KİMYASAL SİLAHLA SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİ KORKUNÇ"

Şunu hepimizin bilmesi lazım. Türkiye olarak silahlar kullanılarak sivillerin öldürülmesi korkunçtur. Kimyasal silah kullanılarak öldürülmesi de yanlıştır, korkunçtur, kabul edilemez.

"NE RUSYA VE İRAN'LA NE DE ABD İLE AYNI HEDEFE KOŞMUYORUZ"

Suriye rejiminin ayakta kalmasını yanlış buluyoruz. Bazı ülkeler Esad rejimi kayıtsız şartsız desteklemektedir. Biz bu politikaya da karşıyız. Türkiye ne Rusya ve İran'la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir. Biz doğru ne diyorsa onu savunuyoruz, onunla birlikte oluyoruz. Biz bölgede çatışmaların bitmesi taraftarıyız.

"KILIÇDAROĞLU, ESED'E ÜSTÜ KAPALI DESTEK VERİYOR"

(Kılıçdaroğlu) Kendi milletvekillerini Esed'e gönderiyor, onunla fotoğraf çektiriyor. Öte yandan da Esed'in bütün yaptıklarını yok sayarak adeta Esed'e üstü kapalı bir destek veriyor. Şu anda yaptığı budur.

"AK PARTİ'Yİ OTURARAK ENGELLEMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"

(CHP'nin başlattığı oturma eylemi) AK Parti'yi oturarak engellemeleri mümkün değildir. AK Parti yoluna devam edecektir. Benim onlara tavsiyem, oturma vakti değil, ayağa kalksınlar, AK Parti'yi örnek alsınlar.

MACRON, NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye saldırarak Türkiye'yi Rusya'dan ayırdığını söyledi.

Saldırının mükemmel bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Macron, "" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emmanuel Macron Bekir Bozdağ Fransa Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title