Haberler

Türkiye'den ABD'ye Misilleme: ABD Vatandaşlarının Vize Başvuruları Askıya Alındı!

Güncelleme:

ABD'nin Türkiye'den yapılacak vize başvurularını durdurmasına, Türkiye'den anında misilleme geldi. Türkiye, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Uygulama kapsamında sınır kapılarında bandrol vize, e-vize ve etiket vize durduruldu.

TÜRKİYE'DEN ANINDA MİSİLLEME!

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden gelen açıklama şöyle:

"Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD'deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD'deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır."

ABD'DE VİZE HİZMETLERİNİ ASKIYA ALMIŞTI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden pazar günü akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Türkiye'deki tüm büyükelçilik ve konsolosluklarda ziyaretçi sayısını asgari hale getirmek için vize hizmetlerinin askıya alındığı duyurulmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title