Haberler

Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Konsoloslukta Çıkan Arbedede Öldü

Güncelleme:

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Suudi Arabistan'da, Kaşıkçı'nın hayatını kaybetmesiyle ilişkisi olduğu belirlenen 18 Suudi vatandaşı tutuklandı. Reuters'a göre ise Türk yetkililer cesedi bulmaya çok yakın.

Suudi Arabistan, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, konsoloslukta çıkan arbede sonucu öldüğünü açıkladı. Kaşıkçı'nın ölümünden sorumlu olan herkesten hesap sorulacağını açıklayan Suudi Arabistan, ilk etapta olayla ilişkisi ortaya çıkan 18 kişiyi tutukladı. Suudi Arabistan Başsavcısı Sheikh Saud Al Muhib, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde sorumlu olanların adalete teslim edileceğini söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN, KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Konsolosluğunda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşı tutuklandı.

SUUDİ İSTİHBARATI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Suudi Arabistan'da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı. Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.

Son Dakika! Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Konsoloslukta Çıkan Arbedede ÖldüSuudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri

''CANSIZ BEDENİNİN BULUNMASINA AZ KALDI''

Reuters'e adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Türk yetkili, soruşturmayı yürüten Türk yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğunu çok gecikmeden ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Suudi gazetecinin DNA örneklerinin Türkiye'de elde edildiğini, yani Suudi Arabistan'dan talep edilmesine gerek kalmadığını belirten Türk yetkili, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girip çıkan tüm araçların trafik kayıtlarının incelendiğini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title