Haberler

Son dakika! Selde kaybolan ailenin son sözleri 'kurtarın' olmuş (9)

Güncelleme:

Son dakika habere göre HASARLI 24 YAPININ 4'Ü YIKILDITarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinden etkilenen Giresun'un Dereli ilçesinde, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

HASARLI 24 YAPININ 4'Ü YIKILDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinden etkilenen Giresun'un Dereli ilçesinde, ekiplerin çalışmalarını inceledi. Bakan Kurum, incelemelerini sürdüğü Dereli ilçesindeki sel afetinde hasar tespiti yapılan 24 binanın 4'ünün yıkım çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bakan Kurum, "Riskli gördüğümüz binaların yıkımına da başladık. Ayrıca yeni yapılacak kalıcı konutların yapımındaki süreçleri yürütüyoruz. Şimdi dere güzergahındaki ve selden zarar görmüş binaların yıkım ve taşınma sürecini yürütüyoruz. Bu sabah 4 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi de öğretmenevi, lojmanın bulunduğu alanda bir yıkım olacak. Öğretmenevinin zemini, selden dolayı boşalmış durumda ve risk teşkil ediyor. Dere güzergahında evleri bulunan vatandaşlarımızın taşınma işlemi de başladı daha sonra oradaki yıkımlara da başlayacağız. Tüm yaralı saracağız. Burası normal hayata dönene kadar çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

BAKAN SÖNMEZ: ELEKTRİK FATURALARININ TAHSİLATINI ERTELİYORUZ

Enerji Bakanı Fatih Sönmez de, olay anı itibariyle 19 bin 700 abonenin elektriğinin kesildiğini belirterek, "Bu kesinti direklerin yıkılmasından, trafo merkezlerinin kaybolmasından, altyapı ve dağıtım merkezlerinin suyla ve molozla dolmasından kaynaklandı. Bir kısmını da tedbir ve güvenlik amaçlı kesilmişti. Bugün itibariyle 2 bin 600 abonenin elektriği kesik. Bunun da yaklaşık bin 800 adedi Dereli merkezde, diğerleri de muhtelif köylerimizdedir. Yine mobil jeneratörlerimiz var. Mobil trafo için de öğretmenevini yıkılmasını bekliyoruz çünkü trafo merkezimiz hemen onun yanındaydı. Bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Giresun İl Özel İdaresi emrine 400 ton asfalt ham maddesi bitümü gönderme kararı aldık. Ayrıca afet bölgesindeki vatandaşlarımızın, elektrik faturalarının tahakkuk ve tahsilatını erteliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise bölgenin içine girmiş 50 bin metreküpten fazla rüsubatı kaldırdıklarını aktararak, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

HELİKOPTERLİ KURTARMA ANLARI KAMERADA

?Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığı da resmi sosyal medya hesabından, mahsur kalanların ekiplerce helikopterle kurtarma ve kayıpları arama çalışmalarına ilişkin görüntüleri paylaştı. Paylaşımda; "Giresun'da meydana gelen sel felaketinin ardından süratle bölgeye intikal eden Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görevli; Asayiş, Komando, JÖH, Jandarma Arama Kurtarma, SAK, Köpek Unsurları, Helikopter ve İKU ile arama/kurtarma faaliyetlerine devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli Giresun Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title