Haberler

Son dakika: Sarıkamış şehitlerini anmak için 1910 rakımlı karla kaplı Karacadağ'a çıktılar

Güncelleme:

- Sarıkamış şehitlerini anmak için 1910 rakımlı karla kaplı Karacadağ'a çıktılar

90 bin şehit için, 90 sporcu Karacadağ'a çıktı

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 90 sporcu, 1915 yılında Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askeri anmak için 1910 rakımlı karla kaplı Karacadağ'a çıktı, zirvede ay yıldızlı bayrak açıldı.

1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Rus savaşında başlatılan harekatta şehit olan Sarıkamış şehitleri 107'inci yılı dolayısıyla Siverek Fırat Gezginler Kulübü tarafından organize edilen ve Diyarbakır ile Şanlıurfa'dan da sporcuların katıldığı 90 sporcu, 90 bin şehit için Siverek sınırları içerisinde bulunan 1910 rakımlı karla kaplı Karacadağ'a çıktı.

Yaklaşık 5 Kilometrelik zorlu karla kaplı parkuru yürüyerek Karacadağ'ın zirvesine çıkan sporcular, burada ay yıldızlı bayrağı açtı.

90 Bin şehit için 90 sporcu etkinliğe katıldı

Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin şehit için 90 sporcuyla bir anma etkinliği düzenlediklerini belirten Siverek Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı," Bugün Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü ile birlikte Sarıkamış şehitlerinin 107inci yıl dönümünde 90 bin askerimiz için 90 sporcuyla 1910 rakımlı Karacadağ'ın zirvesine çıkarak anmak istedik. Bu anma yürüyüşünde azda olsa şehitlerimizin anını yaşamak istedi, soğukta karda neler yaşadıklarını his etmek istedik. Bu manada zorlu bir parkurdu açıkçası, yorulduk ama güzel bir anma etkinliği oldu, katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden Eren Karahan'da, Siverek Fırat Gezginler Kulübü ile birlikte Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin şehidimizi anmak için Karacadağ'ın zirvesine çıktık. Şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ile anıyoruz" diye belirtti

Etkinliğe katılan Derya Özbay ise," Sporcular ile birlikte Sarıkamış şehitlerini anmak için Karacadağ'ın zirvesine bir yürüyüş yaptık, çok güzel bir program ve etkinlikti, zorlu bir parkurdan sonra dağın zirvesine çıktık." Dedi

İlk defa Karacadağ'ın zirvesine çıktığını söyleyen Aysel Taş, "Çok güzel bir yer, zaten doğayı gezmeyi çok severim, inşallah tekrar yine geleceğim"

Diyarbakır'dan etkinliğe katılan Zeynep akıcı," Etkinliğe katılmaktan çok memnun kaldığını belirterek, herkesi buraları görmeye davet etti.

Sporcular daha sonra dağın zirvesinde ay yıldızlı bayrağı açarak, hatıra fotoğrafı çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Diyarbakır Şanlıurfa Siverek Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title