Haberler

Putin: Teröristler 700 Kişiyi Rehin Aldı, İçinde ABD Vatandaşları da Var

Güncelleme:

Suriye'deki durum hakkında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm dünyayı sarsan bir son dakika açıklamasına imza attı. Putin, "Teröristler Fırat'ın güneyinde çok sayıda ABD veAvrupa vatandaşını esir aldı" dedi.

"10 KİŞİYİ İDAM ETTİLER"

Kendilerinin aksine ABD'nin Suriye'de teröristlere karşı başarılı olamadığını savunan Rus lider, "Teröristler Fırat'ın güneyinde ABD ve Avrupa vatandaşlarını esir aldı. Fırat'ın doğusunda ABD'nin kontrolündeki bölgede ne olduğunu kimse bilmiyor, orada hala DEAŞ güçleri var. DEAŞ, Fırat boyunca ABD kontrolündeki bölgede varlığını artırdı. Teröristler toplam 700 kişiyi esir aldılar ve 10 kişiyi idam ettiler" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ SORUYA DA CEVAP VERDİ

Türkiye'nin Soçi'de varılan anlaşma doğrultusunda İdlib'le ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorusunu yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapılacak şeylerin kolay olmadığını, tüm sorumlulukların henüz yerine getirilmediğini, ancak Türkiye'nin konu üzerinde çalıştığını ve gerekenleri yaptığını gördüklerini söyledi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İdlib'de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Putin, Türkiye'ye Suriye krizini çözme konusunda yardım ettiği için teşekkür etti.

Putin "Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmedi, ancak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bunu görüyoruz, çalışıyorlar. Her şey o kadar kolay değil, aksine zor. Ancak Türkiye üstlendiği sorumlulukları yerine getiriyor. Anlaştığımız 15-20 kilometrelik İdlib'deki bölgenin kurulumuna devam ediliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title