Haberler

Son Dakika: Ölü sanılan caretta caretta canlı çıktı

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Ölü sanılan caretta caretta canlı çıktı İzmir'de bulunan caretta caretta Kuşadası'nda tedavi edildi İzmir'de Alsancak Limanı bitiminde bulunan ve öldüğü sanılan caretta caretta cinsi iribaş bir deniz kaplumbağasının yapılan inceleme sonucu canlı olduğu belirlendi.

Ölü sanılan caretta caretta canlı çıktı

İzmir'de bulunan caretta caretta Kuşadası'nda tedavi edildi

AYDIN - İzmir'de Alsancak Limanı bitiminde bulunan ve öldüğü sanılan caretta caretta cinsi iribaş bir deniz kaplumbağasının yapılan inceleme sonucu canlı olduğu belirlendi. Doğa sevenler tarafından teslim alınan caretta caretta Kuşadası'na getirilerek, tedavi edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İzmir Şubesi'nde çalışan Hüseyin Ulutaş, İzmir Alsancak Limanı bitimindeki Deniz Dibi Tarama Mühendisliği sahilinde çakılların üzerinde Caretta caretta türü iribaş bir deniz kaplumbağası gördü. Yüzeysel yaptığı incelemede ölü olduğunu düşündüğü caretta caretta için bu konuda çalışmalarıyla tanınan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneğihaber verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak'ın devreye girmesiyle İzmir Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri kaplumbağayı Selçuk bölgesine getirerek, Kuşadası EKODOSD yetkililerine teslim etti. Selçuk'ta caretta carettayı teslim alan Kuşadası EKODOSD yetkilileri, Kuşadası'na götürerek tedavisini yaptırdı. Veteriner Nevzat Yıldızlı, caretta carettanın röntgenini çekerken, herhangi bir bulguya rastlanmadı. Halsiz ve bitkin olduğu gözlenen caretta carettanın besin alamadığı için naylon poteşleri denizanası sanarak yuttuğu ihtimali üzerinde duruldu.

Kuşadası EKODOSD Başkan Bahattin Sürücü, tedavisi yapılan caretta carettayı DEKAMER'e teslim etmeyi planladıklarını belirterek, " Prof. Dr. Yakup Kaska'yla görüşerek, Carettayı Dalyan'da bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi olan DEKAMER'e götüreceğiz. Burada gerekli incelemeleri yapılarak tedavisi yapılacak. İyileştiği takdirde tekrar doğal yaşam alanı olan denize bırakılacak. Bu tür olaylar bölgemizde sık sık meydana gelmektedir. Bu nedenle DEKAMER'in küçük modeli olan bazı ilk yardım istasyonlarının belirli bölgelerde açılması çok önemlidir. DEKAMER'in yürüttüğü LIFEMEDTURTLES isimli Avrupa birliği tarafından desteklenen projenin faaliyetleri arasında, yeni ilkyardım birimlerinin kurulması da bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de DKMP, Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi, DEKAMER ve EKODOSD derneğinin ortak protokolü çerçevesinde, Kuşadası Belediyesi'nin belirleyeceği bir alanda düşünülmektedir. Böyle bir merkez kurulması halinde, bu tür vakalarda hem kaplumbağaların tedavileri yapılacak, hem de devam eden bu süreç içinde gelen yerli yabancı ziyaretçilere kaplumbağalar hakkında bilgilendirme yapılarak, farkındalık yaratılacaktır " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası İzmir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title