Haberler

Son Dakika: Mezarlıkta klip çeken 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Mezarlıkta klip çeken 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest -Klipte oynayan şüpheli: "Sanatsal bir proje olduğu için ben de yer almak istedim" Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda mezarların üzerinde yürüyerek video çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla...

Mezarlıkta klip çeken 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest

-Klipte oynayan şüpheli: "Sanatsal bir proje olduğu için ben de yer almak istedim"

İSTANBUL - Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda mezarların üzerinde yürüyerek video çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Klipte oynayan şüpheli ifadesinde, "Sanatsal bir proje olduğu için ben de yer almak istedim, amacım kimseyi aşağılamak değildi" dedi.

Üsküdar Karacaaahmet Mezarlığı'nda mezarların üzerinde yürüyerek klip çektiği iddia edilen Batu B. ve Utku Ş. hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Çengelköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

"Amacım kimseyi aşağılamak değildi"

Şüphelilerden Utku Ş. ifadesinde, "Sosyal Medya üzerinden Batu B. ile yaklaşık 4-5 ay kadar önce iletişime geçtik. 'İngiltere'de bir sergi olacak ben video çekmek istiyorum. Dahil olmak ister misin?' dedi. Benim de ilgimi çekti ve kabul ettim. Sanatla ilgili bir eser olacağını düşündüğüm için bu projeye katıldım. Ocak 2020 yılının başında Batu ile birlikte Karacaahmet Mezarlığı'na giderek bu videoyu çektik. Ben makyajlarımı kendim yaptım. Batu ise kamera ile çekti. Çekim bittikten sonra Batu videonun ne amaçla çekildiğini belirten bir yazı ile birlikte kendi İnstagram hesabından paylaştı. Paylaşım sonrasında müslüman kesim tarafından rahatsız olduğunu görünce insanları rahatsız etmemek için videoyu kaldırdı. Ancak video hesabından alınıp videoyu anlatan yazı olmadan paylaşılınca anlamını yitirdi. Sanatsal bir proje olduğu için bende yer almak istedim, amacım kimseyi aşağılamak değildi. Videonun çekilme amacı kimseyi rahatsız etmek ya da kışkırtmak değildi. Normalde bu video İngiltere'de yayınlanacaktı. Burada paylaşılmaması gerekiyordu. Sergi korona salgını nedeniyle iptal edildi" diye konuştu. Videoyu çeken Batu B. ise, videoyu sosyal medya üzerinden sanatçılara yapılan bir çağrı üzerine Karacaahmet Mezarlığı'nda çektiklerini söyledi.

Adli Kontrol Şartıyla serbest kaldılar

Savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Batu B. ve Utku Ş. hakkında haftada bir gün ikametlerine en yakın karakola giderek imza atma şeklinde adli kontrol kararı uyguladı. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karacaahmet İstanbul Üsküdar Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title