Haberler

Meral Akşener, 881 Oyla Yeniden İYİ Parti Genel Başkanı Seçildi

Güncelleme:

İyi Parti olağanüstü kurultayında 881 oy alan Meral Akşener yeniden genel başkanlığa seçildi. Kurultayda konuşan Akşener "Kararınıza teslim oldum. Görev töre gereğidir, töre konuştu han sustu. Gel dediniz geldim. Nerede kalmıştık" dedi.

"İRADENİZE BOYUN EĞDİM, GEL DEDİNİZ GELDİM"

İyi Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayı başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Veda niyetine 'Ben sizi çok sevmiştim' demiştim. Sözümü bana karşı kullandınız, elimi ayağımı bağladınız. 'Biz seni çok sevdik' dediniz. Kararınıza teslim oldum. İradenize boyun eğdim. Gel dediniz geldim" dedi.

888 DELEGEDEN 881'İNİN OYUNU ALDI

İYİ Parti'nin 2'nci Olağanüstü Kurultayı "Daha yeni başlıyoruz" ana temasıyla düzenleniyor. Partinin ATO Congresium'da devam eden kurultayında, Genel Başkanlık için tek aday Meral Akşener oldu. Kurultayda Akşener 888 delegeden 881'inin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. 7 oy geçersiz oldu.

Son Dakika! Meral Akşener, 881 Oyla Yeniden İYİ Parti Genel Başkanı Seçildi

MERKEZ DİSİPLİN KURULU SEÇİMİNE GEÇİLECEK

Genel Başkan seçiminin ardından 80 asıl, 25 yedek üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 asıl ve 7 yedek üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimine geçilecek. Bu arada seçim öncesi Akşener, Başkanlık Divanı'na, "GİK ve MDK seçiminin blok veya çarşaf liste yöntemlerinden hangisiyle yapılmasını üst kurul delegelerinin belirlemesine" ilişkin bir önerge sundu. Önergenin okunmasının ardından yapılan oylamada "blok liste" kararı alındı.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYOR

Akşener'in tek aday gösterilmesi beklenen kurultayda, İYİ Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak yönetim kadroları belirlenecek. Bin 124 delegenin oy kullanacağı belirtilen kurultayda, "çarşaf liste" yönteminin uygulanacağı kaydediliyor.

AKŞENER: İYİ PARTİ ALLAH'A SIĞINANLARIN PARTİSİDİR

Kurultayın başlamasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter'dan seslendi. Akşener, "İYİ Parti, sesi kısılan, sözü kesilen, iftiraya uğrayanların partisidir. İYİ Parti, memleketi avucuna alan ehliyetsizliğe, terbiyesizliğe, yozlaşmaya karşı kalbiyle buğzedip Allah'a sığınanların partisidir" dedi.

Son Dakika! Meral Akşener, 881 Oyla Yeniden İYİ Parti Genel Başkanı Seçildi

KURULTAYA MHP VE HDP DAVET EDİLMEDİ

Kurultay için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin kişiye davetiye gönderildi. AK Parti, CHP, Büyük Birlik Partisi, ve Saadet Partisi'nin çağrıldığı kurultaya, MHP ve HDP davet edilmedi.

AKŞENER'İN KONUŞMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olağanüstü kurultayda konuşma gerçekleştirdi.

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"ETEĞİNDE TAŞ OLAN VAR MI?"

Bu parti bir İYİ'ler hareketidir. Beşer fani, fikirler bakidir. Pusuya yatanlar bilsinler ki kötüyle mücadele devam ettikçe İYİ'lik hareketi de var olacaktır. Veda niyetine 'ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. 'Biz de seni çok sevdik be' dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev töre gereğidir, töre konuştu han sustu. Gel dediniz geldim. Kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz. Gerekirse papaz cübbesi giyenlerden değiliz. Eteğinde taş olan var mı? Diyecek bir sözü olan var mı? Öyleyse nerede kalmıştık.

Son Dakika! Meral Akşener, 881 Oyla Yeniden İYİ Parti Genel Başkanı Seçildi

"YÜZDE 10 OY İYİ PARTİ'NİN SIÇRAMA NOKTASIDIR"

Sizlere kolay bir başarı vadetmiyorum. Sabaha iktidar umanlar, bizimle yola çıkmasın. Yolumuz uzun ve çetin. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacak. Bu çetin fakat kutlu yolu, yufka yüreklilerle, korkaklarla, hesapçılarla yürüyemeyiz. Sorumluluğumuzu, yükümlülüğümüzü artıran yüzde 10 oy, İYİ Parti'nin sıçrama tahtasıdır. Biz, kınayanların kınamasına aldırmadan siyaset yapacağız. Neye inanıyorsak onu söyleyeceğiz. Bu koskoca medeniyeti, ilkel kabilelerin yönetim anlayışına onun şefinin heveslerine kurban mı edeceğiz? Bir milletin kaderi bir adamın heveslerine ve onun dalkavuklarına terk edilemez. Bu bereketli topraklarda çok şey yetişir ama en iyi de insan yetişir.

"AMERİKA'NIN HÜKÜMET ÜZERİNDEN ÜLKEMİZİ CEZANLANDIRMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ne Amerika'nın, ne de başka bir devletin, hükümet üzerinden ülkemizi, kendince ve küstahça cezalandırmaya kalkmasına asla ve asla müsaade etmeyiz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Meral Akşener İYİ Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title