Haberler

Son Dakika | Kovid-19 tedbirleri denetimi

Güncelleme:

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında denetim yapıldı.

Adana Valisi Süleyman Elban, beraberinde İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve diğer ilgililerle merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki denetime katıldı.

Esnafı ve vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyaran Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'de de Adana'da da genel durum kontrolden çıkmış değil. Gayet iyi gidiyor. Çok ciddi bir sıkıntımız yok. İnşallah hem arkadaşlarımızın çalışması hem vatandaşımızın gayretiyle bu sıkıntılardan en kısa zamanda kurtuluruz." dedi.

Elban, kentteki vaka sayılarındaki düşüşün devam edip etmediğinin sorulması üzerine, "Düşüş devam etti. Artık minimum düzeylere geldi. Gayretimiz bunun da altına düşürmek. Şu an için hafif düşüş eğilimiyle seyir devam ediyor." diye konuştu.

Öte yandan, Elban, denetim sırasında girdiği bir şarküteride çalışan Nurullah Kılıç'ın, "Evleneceğim kızın babasına bir mesaj verir misiniz?" şeklindeki isteğine, "Senin gibi meslek sahibi pırıl pırıl delikanlıya kız vermeyecek de kime verecek? İsmi de İbrahim Şeker. Zaten şeker gibi adammış, bence verir o." diyerek esprili yanıt verdi.

Osmaniye

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul ve İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz ile Atatürk Caddesi'ndeki denetimlerde, esnaf ve vatandaşa tedbirlerle ilgili uyarıda bulundu.

Türkiye genelinde yapılan denetimlerde kurallara uyulup uyulmadığının sahada kontrol edildiğini belirten Yılmaz, "Bu hastalıktan hep birlikte mücadele ederek, tedbirlere uyarak kurtulacağız. Kurallara hep beraber uyarsak bunu atlatabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Mersin Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title