Haberler

Kırım'da Bir Üniversiteye Terör Saldırısı Düzenlendi: 18 Ölü, 50 Yaralı

Güncelleme:

Kırım'ın Kerç kentinde bir teknik üniversiteye bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 18 öğrenci hayatını kaybederken, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü "Vukov Caddesi'ndeki teknik bir üniversite terör saldırısı meydana geldi. Saldırı sonucunda 18 öğrenci hayatını kaybederken, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı öğrenildi.

''YAKLAŞIK 50 YARALI VAR''

Olay yerine ambulanslar ve kurtarma ekipleri gönderildi. Diğer yandan yaralıların sayısının 50 kadar olduğu ileri sürüldü. Rus basınına konuşan Kerç'teki 1 numaralı hastanenin klinik kabul bölümünden bir kaynak "18 kişi getirildi, yaklaşık 50 yaralının geleceğini söylediler" dedi.

BİLİNMEYEN BİR PATLAYICI KULLANILDI

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nden yetkililer ise olayda ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

Son Dakika! Kırım'da Bir Okulda Patlama: 10 Ölü, 50 Yaralı

KREMLİN: TERÖR SALDIRISI OLMA İHTİMALİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, soruşturmacıların olayın olası nedenleri arasında terörü de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Peskov, Putin'in ölenlerin yakınlarında taziyelerini ilettiği ve yaralılara gerekli tıbbi yardımın yapılması talimatı verdiğini aktardı.

Peskov ayrıca "Putin ayrıca Rusya Federal Güvenlik Servisi ve diğer yetkili kurumlara olayın nedenlerinin bir an evvel ortaya çıkarılması talimatı verdi. İlgili makamların bilgi vermesini bekliyoruz" dedi.

Kırım'da Bir Üniversiteye Terör Saldırısı Düzenlendi: 13 Ölü, 50 Yaralı

ROSGVARDİYA: SEBEP EL YAPIMI PATLAYICI

Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya) Başkan Yardımcısı Sergey Melikov, gazetecilere yaptığı açıklamada olayda el yapımı bir patlayıcının kullanıldığını söyledi.

Melikov "Patlamanın sebebi el yapımı bir patlayıcı" dedi.

Kırım'da Bir Üniversiteye Terör Saldırısı Düzenlendi: 18 Ölü, 50 YaralıSergey Melikov

SORUŞTURMA KOMİTESİ: TERÖR SALDIRISI

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, olayı 'terör saldırısı' olarak değerlendirdiklerini ve bu çerçevede soruşturma açtıklarını söyledi.

Petrenko "Ön verilere göre okulun kantininde metal objelerle dolu ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcı infilak etti" dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi yetkilileri, okulda meydana gelenleri 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, patlamaya sebep olan patlayıcının içinde şarapnel parçaları bulundu.

''MASKELİ ADAMLAR ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ VURDU''

Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinden bir kaynak da, okuldan bir öğretmenin soruşturmacılara olayı şöyle anlattığını aktardı: "Patlama oldu, camlar paramparça oldu. Sonra da silahlı adamlar etrafta koşmaya, kapıları açıp herkese bağırmaya başladı" dedi.

Bir öğrenci de maskeli adamların patlamadan sonra ellerinde tüfeklerle koşuştuğunu ifade etti.

Öğrenci "Bir sürü maskeli adam vardı, kaç taneydiler bilmiyorum. Öğrencileri, öğretmenleri, önlerine çıkan herkesi vurdular. Çok kişiyi vurdular sanıyorum. Ayrıca etrafa patlayıcılar atıyorlardı" dedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, facianın ardından Kerç'te 3 günlük yas ilan edildiğini söyledi.

Kırım'da Bir Üniversiteye Terör Saldırısı Düzenlendi: 18 Ölü, 50 YaralıKırım Başbakanı Sergey Aksenov

''İLK KATTA CAMLAR YOKTU''

Sputnik'e konuşan Aleksandr isimli bir görgü tanığı da şunları söyledi: "İş için okulun yanından geçiyordum. Patlamayı duyup durdum ve bir kalabalığın okulda toplandığını gördüm. Ne olduğunu görmek için yaklaştım. Güvenlik güçleri, ambulanslar, askerler, itfaiyeciler, polisler vardı. Yararlıları götürüyorlardı. Ana giriş kapısı yoktu, çıkartılmıştı. İlk kattaki camlar yoktu. Terör saldırısı veya gaz patlaması olduğuna dair dedikodular dönüyor. Gaz patlaması değil, patlayıcının infilak ettiğine dair bir sürü kanıt var."

Kerç Kent İdaresi Başkan Yardımcısı Dilyarev Melgaziyev de "Operasyon ekibimiz çalışıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bir şeyler söyleyebileceğiz. Gerekli tedbirler alındı. Ambulanslar, sağlık kuruluşları hazır durumda, psikologlar da çalışmaya başladı" dedi.

ŞOYGU TALİMAT VERDİ, YARALILAR İÇİN 4 UÇAK GÖNDERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun talimatı doğrultusunda yaralıların hastaneye sevk edilmesi için Hava Kuvvetleri'nden 4 adet İl-76 uçağının tahsis edildiğini, Feodosiya, Simferepol ve Sivastopol'deki hastanelerin hazırlandığını duyurdu.

''SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ, OKULUN ÖĞRENCİSİYDİ''

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Aksenov, terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kendini öldürdüğünü ve 22 yaşında olduğunu da ekledi.

Aksenov "Saldırgan kendisini vurdu. Okulun 4. sınıftan öğrencisiydi. Katilin cesedi ikinci kattaki kütüphanede bulundu" dedi.

Kırım'da Bir Üniversiteye Terör Saldırısı Düzenlendi: 18 Ölü, 50 YaralıSaldırgan öğrenci

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Putin, "Halihazırda bunun bir saldırı olduğu açık. Bu trajedinin saikleri ve senaryoları titizlikle araştırılıyor. Güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin çalışmasının sonucunda kamuoyu bilgilendirilecek" ifadelerini kullandı.

Kırım'da Bir Üniversiteye Terör Saldırısı Düzenlendi: 18 Ölü, 50 YaralıPutin

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title