Haberler
Güncelleme:

Kepçe operatörü, hukuk savaşı verdiği telefon firmasını dize getirdi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir kepçe operatörü, aldığı sıfır telefon 15 ay sonra klonlandığı gerekçesi ile iletişime kapanınca örnek bir hukuk mücadelesi verdi. Haklı mücadelesinden vazgeçmeyen kepçe operatörü avukat da tutmadan tüm mahkemelerde savunmasını yaparak kusurlu telefona ödediği parayı geri almaya hak kazandı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (14)

FATURASIZ MIYDI:

Tamam da BTK, eğer faturayı getirirseniz kanıtlarsanız diğer telefonu kapatıp bunu geri açıyor. 2. el alınmış olabilir ama, sıfır telefon dediği için özellikle belirtiyorum. Ayrıca gerçekten de kutusunu atmış, kutunun üzerindeki IMEI''yi biri bulmuş olabilir. Ya da bir ara verdiği bir yeğeni ya da tanımadığı herhangi biri hepi topu 2 haneli kod girerek kopyalamış olabilir. Telefoncu suçsuz. Emsal teşkil ederse çok kişinin başı suçsuz yere yanar.

5
18
yanıtYanıtla
BOŞ YAPMA:

BOŞ KONUŞUYOSUN BİRADER AÇTIRMAK ZORUNDA SATICI TELEFONCU SUÇSUZ DEĞİL SUÇLU İSTEİDĞİN YERE GİT NE DEMEK NASIL BİR HİZMET YARDIM EDİCEK BİR ÜRÜN SATIYORSA O ÜRÜNÜN ARKASINDA DURUCAK SAÇMA SAPAN KONUŞMA KİM YAPTIYSA YAPTI YANİ SONUÇ OLARAK FATURALI KUTULU TELEFON ELİNDE BELGESİ VAR AÇTIRMAK ZORUNDA TELEFONCU SATMAYI BİLİYOSA HİZMET VERMEYİDE BİLİCEK .

yanıt1
yanıt0
Haberi iyi okumak lazım...:

Yorumunda ki soruların cevabı zaten haberde var. ''Sıfır kutudaki telefonda IMEI numarası faturadaki ile tutmadığını ancak uyarı mesajı gelince öğrenebildim. '' haberde bu şekilde yazıyor. İyi okumak lazım. . .

yanıt0
yanıt0
orhan:

satıcı sucsuz turkıyede kopyalama olayı var kım suclu

3
9
yanıtYanıtla
Adana''lı:

Telefondaki İMEİ no ile faturadaki İMEİ no farklı ise kim suçlu oluyor acaba?

yanıt1
yanıt0
konu karışık:

bu konu çok karışık mahkeme kararı kısmen doğru. bu konudaki tek suçlu BTK 7 yıldır sahibi olduğum telefon klonlanınca telefonumu kapatıyor. . sonra açmak için fatura istiyor ben 7 yıl fatura saklamak zorundamıyım ? görmüyormusun sistemden kim kullanıyordu bu imeri bunca zamandır diye. . çoook saçma birşey bu imei olayı. .

3
0
yanıtYanıtla
adil:

Fatura saklama zorunluluğu vergi uyuşmazlığı davalarında 5 yıl, ticari davalarda 10 yıl diye biliyorum.

yanıt0
yanıt0
tuhaf:

faturayı 10 yıl saklayacaksın diyen şahıs bu kişi ticari işletmemi ki TTK ya göre 10 yıl saklasın, gerçek kişi bu. . . saklama falan sorumluluğu da yok.

yanıt2
yanıt0
hasibe:

abiyi tebrik ediyorum kim bilir hangi oluşacak yasadışı işlerin önüne geçti bravo işte herkesin yapması gereken davranış.

2
0
yanıtYanıtla
KAŞİF:

YENİ PARA KAZANMA YOLU

2
0
yanıtYanıtla
Harun:

Siz siz olun kurumsal yerlerden elektronik ürün alın. Bu herkese ders olmalı.

2
0
yanıtYanıtla
Poseidon:

hee çok biliyon sen bir sürü mahkeme hakim bilmiyo sen biliyon demi

1
1
yanıtYanıtla
nsrn:

otomatik fatura ödemesi varsa fatura gelmiyor sistemde herşeyi görüyorlar fatura taleb etmeleri işi yokuşa sürmek için

1
0
yanıtYanıtla
eski madur:

Bunun aynısı senelerce önce başıma geldi hemde Bağdat caddesindeki Türk Telekom bayiisinden aldığım telefonda, konu büyümesin diye yeni bir telefon verdiler. Telefon ithalatçıları bu işi bilerek yapıyorlar. Ellerindeki eski telefonların IMEI''lerini kopyalayarak kaçak telefon getiriyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title