Haberler

Son Dakika | Kars'ta yüzdükleri suda kaybolan 2 çocuk için arama çalışmasına ara verildi

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Kars'ta gittikleri piknik alanında serinlemek için girdikleri suda akıntıya kapılarak kaybolan 2 çocuk için başlatılan arama çalışmasına ara verildi.

Kars'ta gittikleri piknik alanında serinlemek için girdikleri suda akıntıya kapılarak kaybolan 2 çocuk için başlatılan arama çalışmasına ara verildi.

Cumhuriyet Köyü Kars Çayı mevkisinde arkadaşlarıyla piknik yapan Ömercan Dalga (16) ile Ozan Gündüz (14) serinlemek için girdikleri suda bir süre sonra gözden kayboldu.

Arkadaşlarının akıntıya kapılarak gözden kaybolduğunu fark eden gruptakiler, durumu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, çocukların bulunması için arama çalışması başlattı.

Arama çalışmalarına Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de katıldı.

AFAD ekipleri, çocukların suyun üstünde en son görüldüğü alanda botla arama yaparken, çalışmalara arama kurtarma köpeği "Eros", "Şov" ile iz takip köpeği "Atak" da katılıyor. İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kars Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kars Çayında arama yapılması için bölgeye Van İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar sevk edildi.

Piknik yapan çocuklardan Serhat Çilkasit, arkadaşlarını uyarmalarına rağmen çayın derin alanlarına doğru ilerlediklerini ifade ederek, "Suyun bu kısmına girdiler, ben yapma yapma dedim, şakalaşıyorlardı, suyun şu kısımlarına kadar geldiler, buralarda durdular en son biraz bağırdım sonra benle Kadir yola doğru çıktık, bazılarını çağırdık, gelip onlarda polise haber verdiler, en son birinin kafasını ileride gördüm ondan sonra daha hiç göremedim." dedi.

Suda kaybolan Ömercan Dalga'nın kardeşi Kadir Dalga da suda şakalaştıklarını belirterek, "Ben orada yemeği pişiriyordum. Serhat, Ömer bir de Ozan Suya girdiler, Serhat fazla ileri gitmedi, Ömer, Ozan'ı oraya kadar götürdü, şakalaşıyorlardı. Ozan derinliğe doğru gitti, Ömer de arkasından koştu ikisi birlikte girdi Ömer'i hiç görmedim, sonra Ozan kafasını çıkardı ağzına falan su geliyordu sonra da görünmediler. " diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kars Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title