Haberler

Son dakika haberleri... Ankara İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Güncelleme:

Son dakika haberi... Ankara İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılarına operasyon Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılarına operasyon

ANKARA - Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, 31 Ağustos 2021 tarihinde Mamak Yeşilbayır Mahallesinde T.B. isimli şahsın tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisine ulaşılması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda T.B. adlı şahıs yakalandı.

Kıskıvrak yakalanan T.B.'nin üzerinde yapılan aramada; 125 adet sikke, 15 adet muhtelif obje, 5 adet yüzük, 1 adet metal haç olmak üzere 146 adet tarihi eser ele geçirilmiştir.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca, ele geçirilen tarihi eserlere Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilmek üzere el kondu. Yakalanan T.B. adlı şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Jandarma Ankara 3.Sayfa Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title