Haberler

Son dakika! İZMİR Dezavantajlı çocuklara yüzmeyi öğretecek proje

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... Dezavantajlı çocuklara yüzmeyi öğretecek projeİZMİR'de yüzme bilmeyen 9- 15 yaş çocuklara hizmet verilmesi amacıyla belirlenen okullara portatif yüzme havuzu kuruldu.

Dezavantajlı çocuklara yüzmeyi öğretecek proje

İZMİR'de yüzme bilmeyen 9- 15 yaş çocuklara hizmet verilmesi amacıyla belirlenen okullara portatif yüzme havuzu kuruldu. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 5 bin çocuğun yüzme öğrenmesi amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' İzmir'de başlatıldı. Bu kapsamda Konak ilçesinde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu'na kurulan havuzda çocuklar antrenör eşliğinde yüzme dersi almaya başladı. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş ve AK İzmir Milletvekili Cemal Bekle, kursun başladığı Kazım Karabekir Ortaokulu'nu ziyaret ederek yüzme öğrenen çocukların heyecanlarını paylaştı. Proje kapsamında Konak ve Karabağlar'da 2, Bayraklı'da 1 olmak üzere toplamda 5 portatif havuz kuruldu. Koronavirüs önlemleri kapsamında havuza giren çocukların sosyal mesafeye uyması sağlandı. Ateş kontrolü, el ve ayak dezenfektanı kullanımı ve havuza bone ile giriş sağlandı.

Koronavirüs tedbirlerine en üst düzeyde uyarak bu projeyi başlattıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Dezavantajlı bölgeler için Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile birlikte İzmir'de bu çalışmayı başlattık. Özellikle sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda çok dikkatli bir şekilde bu proje devam ediyor. Yaklaşık 5 bin öğrenci hizmet alacak. Profesyonel yüzme hocalarımızla ve okul yönetimi ile yüzme bilmeyene öğrencilere ulaşma noktasında yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Havuzda antrenörler, can kurtaranlar ve havuz operatörlerinin devamlı olarak faaliyet gösterdiğini belirten İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, "Konak, Karabağlar, Bayraklı ilçesinde olmak üzere Bu sene 5 portatif havuz kurduk. 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında çocuklarımızı havuzla buluşturduk. Amacımız gençlerimizi su sporları ile tanışmalarını sağlayarak onlara yüzmeyi öğretmek. Desteklerinden dolayı emek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Havalar el verdiği müddetçe havuzların devam etmesini sağlamak. Ne kadar fazla çocuğumuza ulaşırsak daha mutlu olacağız. Ayrıca havuz önünde ateş kontrolü sağlanıyor. Çocuklarımızın sosyal mesafeye uyması sağlanıyor. Velilerimiz bu konuda rahat olabilirler" diye konuştu. Projeye destek verdiğini dile getiren AK İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise, "Bugün çocuklarımızın heyecanını ve mutluluğunu paylaşma fırsatımız oldu. Özellikle bu bölgeleri seçmemizin bir amacı var. Dezavantajlı mahalleleri seçtik ve proje kapsamında 5 bine yakın çocuğumuz yüzme öğreniyor. Koronavirüs kapsamında gerekli tüm tedbirler alınıyor. Çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz. Burası ciddi bir emeğin ürünü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇOCUKLAR YÜZME ÖĞRENDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLU

Havuza giren öğrencilerden İrem Bilgeç (12), "Daha önce yüzme bilmiyordum. Bu zamana kadar kimse bana bu şekilde güzel yüzme öğretmemişti. Çevremde yoktu. Bizim aileden kimse yüzme bilmiyor. O yüzden burada yüzmek bana çok eğlenceli geldi. Arkadaşlarımda bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum ve çok da heyecanlıyım. Çünkü ilk defa yüzeceğim" dedi. Haktan Ergün (12), "Okulumuz için çok güzel bir etkinlik oldu. Çok eğleniyoruz. Yüzmeyi öğreniyoruz. Güzel. Arkadaşlarımızla mutlu oluyoruz, oyunlar oynuyoruz. Burada herkes bizimle güzel ilgileniyor" derken, öğrencilerden Azra Bozca (13) ise, "Koronavirüs döneminde evlerde çok sıkılmıştık. Havuz çok iyi oldu, çok mutluyum. İyi ki de yapmışlar. Yüzme hocaları burada çok iyi. Normalde yüzme bilsem de burada teknik olarak öğretiyorlar. Tüm tedbirler alındığı için diğer arkadaşlarımız da güvenle gelebilirler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs İzmir Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title