Haberler

Son dakika! İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinliler için başkentte gıyabi cenaze namazı kılındı

Güncelleme:

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit olanlar için Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ankara Şubesi tarafından cuma namazı sonrasında "Kudüs Özgür Olana Dek Kıyamdayız" programı düzenlendi.

Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan AGD ve MGV Ankara Şube Başkanı Ahmet Şanver, Filistinli Müslümanların kanlarıyla ve canlarıyla kadın, yaşlı, genç, erkek demeden İsrail'in saldırılarına karşı göğüslerini siper ettiğini ve şehit olduğunu söyledi.

" İsrail'e, küstahlığının hesabı sorulacaktır"

İsrail'in adım adım Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini belirten Şanver, batı ülkelerinin de iş birlikçi yaklaşımları ve iki yüzlü politikalarıyla masum Filistinlilere yapılan zulmü ve şehitleri görmezden geldiğini kaydetti.

İsrail'in, zulümlerinin karşılığını alacağını ifade eden Şanver, "Biz terörist İsrail'in, fırsatını bulduğunda bu coğrafyayı ateşe vermekten, insanları sömürmekten, köle yapmaktan ya da öldürmekten çekinmeyeceğini biliyoruz. Terör örgütü İsrail şunu iyi bilsin ki ne ölmekten ne öldürülmekten korkuyoruz. Terörist İsrail'e yaptığı her küstahlığın, şımarıklığın hesabını bir gün mutlaka soracağız." dedi.

Müslümanların ve tüm mazlumların birlikteliğinin İsrail'in sonunu getireceğini vurgulayan Şanver, İsrail'e karşı birlik çağrılarının ve basın açıklamalarının sorumlular harekete geçene kadar devam edeceğini, Doğu Türkistan, Myanmar başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyalar "siyonist beladan" kurtulana dek mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

"Telin etmek yeterli değil"

Cansuyu Derneği Ankara İl Temsilcisi Mehmet Savaş da son bir haftadır çeşitli vesilelerle Filistin'e destek olduklarını, devlet yetkililerinin yaptıkları açıklamalardan da memnuniyet duyduklarını aktardı.

Savaş, şunları kaydetti:

"Kıymetli büyüklerimiz, biz telin ederiz siz de ettiniz ama bu yeterli değil. Biz Mehmetçiğin Gazze'ye geçmesini istiyoruz, İsrail'e yaptırımların devlet düzeyinde artırılmasını istiyoruz. İsrail'i devlet saymayıp terör örgütü sayıyoruz. Terörle mücadelede her birimiz gönüllü olarak nefer olduğumuzu vurguluyoruz. Sizler yol açın bizler yürüyelim. Gazze'yi, Kudüs'ü değil Tel Aviv'i bile İslam toprağı yapalım."

Açıklamaların ardından İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit olan 31'i çocuk, 19'u kadın 119 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Öte yandan programa katılanlar Filistin'deki direnişle dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla kollarına kırmızı kurdele bağladı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title