Haberler

İsrail'den, Uçağı Düşürülen Rusya'ya Yanıt: Sorumlu İran, Hizbullah ve Esad'dır

Güncelleme:

Akdeniz'de düşürülen Rus uçağında 15 askerin ölümü sonrası Rusya'dan sert bir açıklama gelmiş ve sorumlu olarak İsrail gösterilmişti. İsrail'den konu ile ilgili bir açıklama geldi, sorumluluk kabul edilmezken "Suçlu İran, Hizbullah ve Esad'dır" denildi.

Suriye'nin Lazkiye kentine dün gece hava ve füze saldırıları düzenlenirken, Akdeniz'de Rus İl-20 uçağının vurulup düşmesi ve 15 Rus askerine mezar olmasıyla birlikte İsrail-Rusya gerilimi yaşanıyor. Moskova'nın Rus uçağını çatışma alanına çekip Suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulmasını sağlamakla suçladığı İsrail ordusundan yanıt geldi. İsrail, "Suçlu İran, Hizbullah ve Esad'dır" dedi.

''ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ, SORUMLUSU İRAN, ESAD VE HİZBULLAH'TIR''

''Suriye uçaksavarlarının ateşi sonucu düşen Rus uçağındaki askerler için üzüntü'' ifade eden İsrail ordusu (IDF), ''İsrail bu olaydan tümüyle Esad rejimini sorumlu tutuyor.'' diyerek ekledi: ''Aynı zamanda İran ve Hizbullah terör örgütünü de sorumlu tutuyor.''

ÇATIŞMAZLIK SİSTEMİ

İki ülke liderlerinin mutabık kaldıkları üzere IDF ile Rus ordusu arasında bir çatışmasızlık sistemi bulunduğunu, son yıllarda pek çok kez işe yarayan sistemin dün gece de kullanımda olduğunu ifade edildi.

''RUS UÇAĞI OPERASYON ALANINDA BULUNMUYORDU''

Ön soruşturmaya göre ''İsabetsiz Suriye uçaksavarlarının karadan havaya füzelerle Rus uçağını vurup düşürdüklerini'' kaydeden IDF, şu iddialarda bulundu:

''Suriye ordusu Rus uçağını vuran füzeleri ateşlediğinde İsrail savaş uçakları zaten İsrail hava sahasında bulunmaktaydı. Lazkiye'deki hedefe hava saldırısı sırasında, daha sonra vurulacak olan Rus uçağı operasyon alanında bulunmuyordu. Suriye uçaksavar bataryaları ayrım gözetmeksizin ateş açtığında, bizim anladığımız kadarıyla, havada Rus uçağı olmadığını garantiye alma zahmetine girmedi.''

İSRAİL, RUSYA İLE BİLGİ PAYLAŞACAK

IDF, ''İsrail, olayı gözden geçirmesi ve soruşturmadaki olguları teyit etmesi için ilgili enformasyonun tümünü Rus hükümetiyle paylaşacak.'' dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title