Haberler

Son Dakika! HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için hazırlık komisyonu kuruluyor

Güncelleme:

Son dakika! TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. Komisyon, 1 ay içinde incelemeye ilişkin rapor sunacak.

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Karma Komisyon, 2017'de Adıyaman'da öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki 2 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni ele aldı.

TÜM DOSYA VE EKLER İNCELENDİ

Komisyon Başkanı Bozdağ, HDP'li Güzel hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' iddiasıyla düzenlenen yasama dokunulmazlığı dosyası ve eklerini görüşmeden evvel, "Bugün yalnızca Hazırlık Komisyonu kurulması konusunu ele alarak Hazırlık Komisyonu kuracağız. Takdir komisyonumuzun saygın üyelerine aittir. Müzakereleri, Hazırlık Komisyonu raporu geldikten sonra onun üzerinde yapalım. Hazırlık Komisyonu'na yazışma yetkisi vereceğiz. Dosyaya yeni bilgi, belge ve ekler gelebilir. Onları da gördükten sonra komisyonumuz detaylı değerlendirmeleri rapor üzerinde yaparsa hem doğru hem de daha hızlı karar almış olabiliriz." dedi.

HAZIRLIK KOMİSYONU KURULACAK

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi.

"TAKDİR KOMİSYONUN SAYGIN ÜYELERİNE AİTTİR"

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması sürecine ilişkin mevzuatı aktaran Bozdağ, "Bugün yalnızca Hazırlık Komisyonu kurulması konusunu ele alarak Hazırlık Komisyonu kuracağız. Takdir komisyonumuzun saygın üyelerine aittir." ifadelerini kullandı.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Komisyon, Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alırsa son sözü TBMM Genel Kurulu söyleyecek. Oylamada dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar çıkarsa Semra Güzel'in yargılanmasının önü açılmış olacak.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Semra Güzel Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (6)

Sanane Adımdan :

Direk gönderin hapse bide komisyonla falan ne uğraşıcaz

6
0
yanıtYanıtla
YAVUZ,33....!!!:

GEÇ BİLE KALINDI TERÖRİSTİN TERÖR SEVİCİLERİN GAZİ MECLİSTE NE İŞİ VAR....her evden bir oy kampanyasına katılıp bunları meclise sokanların vicdanları rahatmı acaba,,inşallah bundan sonra daha bilinçli hareket ederler....

4
0
yanıtYanıtla
seyhan:

olması gereken o

2
0
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Kadında da iyi cesaret var. Hem Pkk lı ile beraber ol. Hem de milletvekili...

1
0
yanıtYanıtla
kzbn ktrncı:

Terörist olduğu ayan beyan ortadayken HAZIRLIK KOMİSYONU nedir.!!! daha fazla kirletmesin gazi meclisi daha fazla maaş alıp besenmesin, biran önce cezasını verin, bir şehit yakını olarak talebim budur!

0
0
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Megri Megri

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title