Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Bu Dalgalanmalardan Daha Güçlü Çıkacağız

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yabancı yatırımcılar arasında organize edilen dev zirve, telekonferans yöntemiyle gerçekleşti. Albayrak, "Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yüzlerce yabancı yatırımcı arasında organize edilen dev zirve telekonferans yöntemiyle gerçekleşti. Berat Albayrak 4 bini bulan yabancı yatırımcılarla yaptığı telekonferans görüşmesinde "Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız." ifadelerini kullandı. Albayrak'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"BU DALGALANMALARDAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ"

Ülke içi zorlukların farkındayız. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız. Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok. Oynaklık temel ekonomik göstergeler kaynaklı değil. Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak. İddialı tasarruf programı için tüm bakanlara görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz. Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz. Yapısal reformlar önceliklerimiz arasında. Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak.

"DAHA FAZLA MALİ SIKILAŞMAYI SAĞLAYACAĞIZ"

Daha fazla mali sıkılaşmayı sağlayacağız, yapısal reformlar önceliğimiz. Yatırımcılardan destek gördük, Türkiye ekonomisine güven devam ediyor. Güveni artırmak için her türlü adımı atacağız.

"HÜKÜMET HARCAMA KISINTISINA GİDECEK"

Hükümet çok ciddi bir harcama kısıntısına gidecek, gelir tarafında da pozitif performans gözlemliyoruz.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEK ÖNCELİĞİMİZ"

Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz. Enflasyonla mücadelede para politikası tek başına yeterli değil.Yapısal reformlar önceliklerimiz arasında.

"IMF İLE İŞBİRLİĞİ PLANIMIZ YOK"

Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak. IMF ile işbirliği planımız yok. Yatırımcılarla açık ve şeffaf diyalog geliştireceğiz. Sürdürülebilir büyüme için ekonomi yeniden dengelenmeli. Ekonomide ılımlı bir büyüme oranı bekliyoruz.

Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz.

Katar anlaşmasının farklı bileşenleri var. Doğrudan yatırımlar da var.

Bakan Albayrak'ın katılımıyla gerçekleşen ve 16'da başlayan yatırımcı zirvesi saat 16:45'te sona erdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Berat Albayrak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title