Haberler

Hakkari'deki Mühimmat Patlamasında 26 Askerimiz Yaralandı, 7 Askerimiz Aranıyor

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de üs bölgesindeki top atışı sırasında, arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu 26 askerimizin yaralandığını, 7 askerimize ise ulaşılmaya çalışıldığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığınca Hakkari'de bir üs bölgesinde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana geldiği ve kaza sonucunda 26 askerin yaralandığı, 7 askere ulaşma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Son Dakika! Hakkari'deki Mühimmat Patlamasında 25 Askerimiz Yaralandı, 7 Askerimiz Aranıyor

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"YEDİ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZA ULAŞMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

Hakkari'de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 26 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Kaza sonrası Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposundameydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır." denilmişti. İkinci açıklamada da Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın yaralanan askerleri Yüksekova ve Hakkari Devlet Hastanelerinde ziyaret ettiği belirtildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Hakkari'nin Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki olaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

AKAR VE GÜLER, ÜS BÖLGESİNE GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki patlamanın olduğu yere geldi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Hakkari Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title