Haberler

Son dakika haberleri... Zeynep Kamil Hastanesinin sağlık çalışanlarından Kızılay'a kan bağışı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde kan bağışının önemine dikkati çekmek amacıyla Türk Kızılay'a kan bağışında bulunacak.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Semra Kayataş Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 pandemisi sürecinde hastanelerinin birçok öncü hizmet ve projeleri aktif olarak yürüttüğünü aktardı.

Eser, bu hizmetlerden biri olan doğum sonu kanamaya bağlı anne ölümlerini azaltmak amacıyla yürüttükleri obstetrik kanama müdahale hizmetleri sayesinde hem hastanelerindeki hem de dış merkezdeki doğumlar sonrasında olabilen kanama olgularına hızlı ve güvenli bir şekilde müdahale edilerek, kanamaya bağlı çok ağır şok tablosunun ve müdahale edilmezse ölüm tehdidi gibi istenmeyen komplikasyonların önlendiğini ve hastaların güvenliğinin sağlandığını ifade etti.

Hastanelerinde yürütülen cerrahi operasyonlar ve özellikle obstetrik kanama müdahale hizmetlerinin içerisinde kan ve kan ürünlerinin yeterli olmasının hasta güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Eser, şöyle devam etti:

"Ülkemizde Kovid-19 salgını sebebiyle yaşanan değişimler ve tedbirler nedeniyle, Kızılay'a verilen kan bağışlarında önemli oranda düşüş yaşandığının yetkililer tarafından açıklanması, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmiş olan ameliyatların yaz döneminde yapılıyor olması, normal zamanlara göre kıyaslandığında ihtiyacın daha fazla arttığının belirtilmesi ve hastanemizin hizmet süreçlerinde de aksama olmaması amacıyla Kızılay ile iş birliği çalışmasının başlatılması hedeflenmiştir. Kızılay'ın, resmi internet sitesinden 'Kan Dostum, Biz kötü günleri hep beraber atlattık. Şimdi sana her zamankinden çok ihtiyacımız var. Kan stoklarımız azalırken bizi yalnız bırakma. Kan merkezlerimizi ziyaret et. İyilik Sensiz Olmaz' paylaşımını yapması ve kan bağışı seferberliğinin başlatılması bizlerin bu projeyi planlamasında önemli bir etken olmuştur."

"Topluma örnek olacağını umuyoruz"

Doç. Dr. Eser, proje kapsamında, bizzat sağlık ekip üyelerinin katılımıyla kan bağışı seferberliğinde kurum olarak aktif yer almak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kan ve kan ürünlerinin stok süreçlerinin artırılmasında hastane olarak taşın altına elimizi koymak istiyoruz. Kadın hastalıkları, doğum ve çocuk alanında referans bir kurum, etkin ve tercih edilen bir hastane olmamız nedeniyle yapacağımız bu iş birliğinin kısa sürede birçok sağlık kurumunda yaygınlaşacağını ve topluma örnek olacağını umuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Zeynep Kamil Kızılay Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title