Haberler

Son dakika haberleri! YABANCI UYRUKLULARIN MÜLKLERİNİ SAHTE VEKALETNAMEYLE SATAN DOLANDIRICILARA OPERASYON KAMERADA

Güncelleme:

Son dakika haberi: Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında sahipleri yurtdışında olan veya vefat etmiş Rum, Ermeni, Musevi, İtalyan ve Fransız gibi yabancılara ait mülkleri sahte vekaletname düzenleyerek ele geçirip sattıkları iddia edilen 7 şüpheliye yönelik operasyon düzenlenmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında sahipleri yurtdışında olan veya vefat etmiş Rum, Ermeni, Musevi, İtalyan ve Fransız gibi yabancılara ait mülkleri sahte vekaletname düzenleyerek ele geçirip sattıkları iddia edilen 7 şüpheliye yönelik operasyon düzenlenmişti. İstanbul merkezli eş zamanlı operasyonda gözaltı sayısı 6'ya yükselirken, vurgunun boyutunun 50 milyon liranın üzerinde olduğu öğrenildi. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve  Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "Nitelikli dolandırıcılık" ve "sahtecilik" soruşturması kapsamında, Türkiye'de Rum, Ermeni, Musevi, İtalyan, Fransız gibi yabancı kişilere ait, sahipleri yurtdışında olan veya vefat etmiş kişilerin gayrimenkulleri tespit edilerek sahte vekaletnameyle ele geçirildiği tespit edildi. Şüphelilerin Beyoğlu, Fatih, Bebek gibi yerlerde sahipsiz mülkleri bulduktan sonra bu mülklerin varislerinin, Türkiye'deki mülklerinden haberdar olup olmadıklarını araştırdıkları, varisleri Türkiye'ye  çok gelip gitmiyorlarsa yurtdışı noterlere ait varisler adına sahte bir vekalet düzenleyerek ya da kişiler 'öldü' şeklinde göstererek Türkiye'de bir varisi varmış gibi usulsüz şekilde gayrimenkullerin satışının yapılarak haksız kazanç elde ettikleri kaydedildi.

17 MÜLKTEN YAKLAŞIK 50 MİLYON LİRALIK  VURGUNSavcılığın talimatıyla 7 şüpheli hakkında Mali Şube polisleri tarafından dün İstanbul merkezli Edirne ve Sakarya'da olmak üzere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda dün 5 şüpheli yakalanmıştı. Aranan 2 şüpheliden biri daha gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 6'ya yükselirken, operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Dolandırıcıların bu yöntemle 17  mülkten  50 milyon liranın üzerinde vurgun yaptıkları öğrenildi.

- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title