Haberler

Son dakika haberleri | Somali ordusu askerlerden siyasi krize müdahil olmamalarını istedi

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Somali ordusu, askerlerine, seçimlerin ertelenmesi sonrası Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ve Başbakan Hüseyin Roble arasında başlayan güç mücadelesine müdahil olmamaları uyarısını yaptı.

Somali ordusu, askerlerine, seçimlerin ertelenmesi sonrası Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ve Başbakan Hüseyin Roble arasında başlayan güç mücadelesine müdahil olmamaları uyarısını yaptı.

Somali Genelkurmay Başkanı Odawa Yusuf Rageh yaptığı konuşmada, ordunun mevcut siyasi krizden uzak durması gerektiğini söyledi.

Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı, ordunun siyasallaşmasının meydana getireceği risklere işaret ederek, ajansın ülke güvenliğinin sağlanması için çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.

Somali Emniyet Müdürü Abdi Hassan Muhammed ise polisin seçim ve ülke güvenliğine odaklanacağını, siyasi çekişmeden uzak duracağını belirtti.

Somali'de cumhurbaşkanı seçiminin 8 Şubat'ta yapılamaması nedeniyle Başbakan Roble ile Cumhurbaşkanı Fermacu arasında siyasi kriz yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Fermacu, Başbakan Roble ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Abas Amin Ali'yi "yolsuzluk" ve "kamu malını kötüye kullanma" suçlamasıyla 27 Aralık'ta açığa almıştı.

Fermacu, Roble'yi ülkeyi yönetememekle suçlarken, Roble ise Fermacu'yu seçimleri kasıtlı olarak ertelemekle itham ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Abdullah Fermacu Somali Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title