Haberler

Son dakika haberleri... Şirin: "Seyahat acenteleri kapanma noktasında"

Güncelleme:

Son dakika ekonomi haberine göre TÜRSAB Adana Bölgesel Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Murat Şirin, korona virüs salgınından en büyük zararı turizm sektörünün gördüğünü belirterek, "Adana'da bulunan birçok seyahat acentesi kapanma noktasına geldi.

TÜRSAB Adana Bölgesel Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Murat Şirin, korona virüs salgınından en büyük zararı turizm sektörünün gördüğünü belirterek, "Adana'da bulunan birçok seyahat acentesi kapanma noktasına geldi. Acentelerin yüzde 40'ı da satışa çıkartıldı" dedi.

Şirin, yaptığı açıklamada, ülkeye en fazla döviz girdisi sağlayan sektörün turizm olduğunu, ancak sektörün pandemiden dolayı büyük zarar gören sektörler arasında ilk sırada yer aldığını belirtti.

Pandemi sebebiyle gerçekleşen iptaller, kısıtlamalar ve karantina tedbirleri ile seyahat acentelerinin çok zor duruma düştüğünü ifade eden Şirin şunları kaydetti:

"Yaklaşık altı ay süreyle kapalı olan acenteler yeni normalleşme ile yavaş yavaş açılmaya başlamışlarsa da bu sefer de artan Covid-19 vaka sayıları ile tekrar iş yapamaz hale gelmişlerdir. Adana'da bulunan birçok acente kapanma noktasına gelmiş hatta yüzde 40'lık bölümü de firmalarını satışa çıkarmışlardır. Türkiye'nin cari açığının büyük bir kısmını karşılayan sektörümüzün en önemli aktörlerinden olan seyahat acentelerini bu zor durumdan çıkarmak adına bir takım desteklerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunlar düşük faizli ve uzun vadeli krediler veya halihazırda kullanmış oldukları kredilerin ötelenmesi, sadece bu yıla mahsus Oda aidatlarının alınmaması gibi çözümler olabilir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title