Haberler

Son dakika haberleri... Pakistan Başbakanı Han, Afganistan konusunda İİT'ye büyük sorumluluk düştüğünü söyledi

Güncelleme:

Son dakika habere göre Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan'ı desteklemeyi dini görev olarak nitelendirerek, bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan'ı desteklemeyi dini görev olarak nitelendirerek, bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Başbakan Han, İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci Olağanüstü Toplantısı'nın açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Afganistan'da kötüleşen sağlık ve eğitim sektörü ile insani duruma vurgu yaparak, bu ülkenin kaosa sürüklendiği uyarısında bulundu.

Han, Afganistan'a insani yardım ihtiyacının altını çizerek, dünya zamanında harekete geçmekte başarısız olursa bu ülkenin insanlığın neden olduğu en büyük felakete dönüşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Afganistan'ı desteklemeyi dini görev olarak nitelendiren Han, bu konuda İİT'ye büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Terör yayılabilir uyarısı

Han, sınırlı kaynaklar sebebiyle Afgan hükümetinin teröre karşı koyamaması halinde diğer ülkelere terörün yayılma tehlikesinin bulunduğuna işaret ederek, bu ülkedeki DEAŞ varlığına işaret etti.

DEAŞ'ın uluslararası saldırılar gerçekleştirebileceğine dikkati çeken Han, terör örgütleriyle baş etmenin tek yolunun istikrarlı bir Afganistan'dan geçtiğini vurguladı.

Afganistan'a desteğin Taliban ile ilişkilendirilmemesi çağrısında bulunan Han, 40 milyon Afgan halkının düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

İİT'ye Keşmir ve Filistin çağrısı

Han, Taliban yönetiminin kapsayıcı hükümet kurması, insan haklarına ve kadın haklarına saygı göstermesinin uluslararası yardımların yolunu açacağını ifade ederek, uluslararası toplumdan da Afganistan'ın kültürel gelenekleri ve özellikle kızların eğitimi konusunda duyarlı olmasını talep etti.

Han, Afganistan'da ortaya çıkacak kaosun Pakistan'a daha fazla mülteci anlamına geleceğini belirterek, İİT'ye de Filistin ve Keşmir meseleleri konusunda bütüncül yanıt vermesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Pakistan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title