Haberler

Son Dakika | Karaelmas Kenti, Mavi Elmas'a dönüyor

Güncelleme:

Son dakika ekonomi haberi: Karaelmas Kenti, Mavi Elmas'a dönüyor Filyos Limanı, doğalgaz rezervinin de merkez üssü olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdülhamit Han'In hayali olan Filyos liman projesini hayata geçirmesi ile yeni bir önem kazanan Zonguldak;

Karaelmas Kenti, Mavi Elmas'a dönüyor

Filyos Limanı, doğalgaz rezervinin de merkez üssü olacak

ZONGULDAK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdülhamit Han'In hayali olan Filyos liman projesini hayata geçirmesi ile yeni bir önem kazanan Zonguldak ; 170 km açıkta bulunan doğalgaz rezervleri ile ülkenin yeniden gözdesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yeni doğalgaz rezervini açıklayacak olmasıyla birlikte Filyos Limanı'nın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Endüstrinin önemli merkezi olan Filyos, doğalgazın da merkez üssü olacak. Ülkenin karaelması olarak bilinen Zonguldak'ta kömür üretiminin ardından doğalgaz rezervinin de bulunması ile ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtaracak.

Tuna-1 bölgesinde sondaj faaliyetini sürdüren Fatih Sondaj Gemisi ve bölgeye hareket edecek olan Kanuni Sondaj Gemisi'nin yakıt ikmali yapacağı liman Filyos Limanı olarak açıklandı. Limanın bir bölümü de TPAO'ya ayrıldı. Müjdelerin açıklanmasıyla birlikte Filyos Limanı'nın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Son günlerde hareketliliğin yaşandığı limandan, sondaj bölgesindeki gemilere lojistik destekler sağlanıyor.

İçinden Bartın ve Karabük'ü il olarak çıkaran Zonguldak, son yıllarda verdiği göçü doğalgaz üretiminin başlamasıyla geri kazanarak büyükşehir olma ümitlerini yeniledi. Son 7 aylık süreçte 30 büyükşehirin yanında 'Ve Zonguldak' olarak ismi anılan kent, 100 yılı aşkın taşkömürü üretiminin yanı sıra doğalgaz rezervleriyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

"Karaelmas" olarak bilinen taşkömürüyle yıllarca ülke ekonomisine katkı sağlayan ve Türkiye'nin ilk kenti olan Zonguldak'ın önümüzdeki günlerde Filyos Limanı ve doğalgaz rezervleriyle gündemdeki yerini koruması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zonguldak Filyos Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title