Haberler

Son dakika haberleri... Irak Başbakanı: "IKBY, Irak'ın önemli ve ayrılmaz bir parçası"

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ülkenin ayrılmaz parçası olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ülkenin ayrılmaz parçası olduğunu söyledi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Kazımi, Kürt yetkililerle görüşmek üzere Erbil kentine gitti.

Erbil Havalimanı'nda Kazımi'yi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani karşıladı.

Kazımi, daha sonra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelerek, ülkenin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri atlatmak için birlikte hareket etme ve gelecek yıl haziran ayında yapılması planlanan erken seçimi değerlendirdi.

Irak'ın fiili olarak reforma ihtiyacı olduğunu belirten Kazımi, "Ülkede karşılaştığımız tehlikeleri atlatmak için ulusal birlik önceliğimiz olmalı." ifadelerini kullandı.

Başbakan Mustafa Kazımi, Bağdat merkezi yönetim güçleriyle Peşmerge arasında yüksek düzeyli koordinasyonun bulunduğunu dile getirerek, bu koordinasyonun DEAŞ'a karşı zafer kazanılmasına yardımcı olduğunu ve bunun ülke topraklarını koruyacağını ve kalkınmaya vesile olacağını kaydetti.

IKBY'nin yapısıyla ilgili de Kazımi, şu ifadeleri kullandı:

"Merkezi yönetim ile bölgesel yönetimin tutumları arasında entegrasyon olması önemli. IKBY, Irak'ın önemli ve ayrılmaz bir parçasıdır. Diyalog ve Anayasa tek ve istikrarlı bir Irak'ın geleceğini teminat altına alabilir."

KDP Başkanı Barzani de reformların gerçekleştirilmesi ve Bağdat ile Erbil arasındaki askıda kalan sorunların çözümü için tüm taraflarda iyi niyetin bulunduğunu ifade etti.

Mustafa Kazımi'nin Erbil'in yanı sıra Süleymaniye ve Duhok kentleriyle İbrahim Halil Sınır Kapısı'nı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Irak Bölgesel Yönetimi Erbil Irak Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title