Haberler

Son dakika haberleri: IEA, küresel doğal gaz talebi büyüme öngörüsünü düşürdü

Güncelleme:

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş nedeniyle bu yılki küresel doğal gaz talebine ilişkin öngörüsünü 50 milyar metreküp aşağı yönlü revize etti.

IEA'nın Küresel Gaz Piyasası 2. Çeyrek Raporu'na göre, savaş, uluslararası doğal gaz piyasalarında tedarik daralması ve yüksek fiyatların sürmesine neden olacak.

Savaş nedeniyle küresel doğal gaz talebinde düşüş bekleyen IEA, bu yılki gaz talebine ilişkin öngörüsünü 50 milyar metreküp aşağı yönlü revize etti. IEA, bu yıl doğal gaz talebinin 2021'e göre yüzde 0,2 azalarak 4 bin 86 milyar metreküp olmasını bekliyor. Küresel doğal gaz talebi 2021'de bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artmıştı.

Söz konusu 50 milyar metreküp, geçen yıl ABD'nin ihraç ettiği sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) miktarının yaklaşık yarısına karşılık geliyor.

Bu yıl Avrupa'daki doğal gaz talebinin yüzde 6 gerilemesi, Asya'da talebin yüzde 3 büyümesi bekleniyor. Asya'da öngörülen büyüme geçen yılki yüzde 7'lik artışın altında kalıyor.

IEA Enerji Piyasaları ve Güvenliği Direktörü Keisuke Sadamori, rapora ilişkin değerlendirmesinde, savaşın büyük çaplı bir enerji tedariki ve güvenliği krizine yol açtığını belirterek, "Avrupa, Rus gazına bağımlılığını azaltmaya çalıştığı için LNG arzında daha sert bir rekabet kaçınılmaz görünüyor. Günümüzün enerji sorunlarına en iyi ve kalıcı çözüm, enerji verimliliği çözümlerini ve düşük karbonlu kaynaklara geçişi hızlandırmak olacak." ifadelerini kullandı.

Rusya, geçen yıl yüzde 33 ile AB'nin doğal gaz alımında en büyük tedarikçi oldu. Bu oran 2009'da yüzde 25 seviyesindeydi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ukrayna Rusya Ekonomi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title