Haberler

Son dakika haberleri | Erzurum Diplomasi Akademisinin 4. yıl programı sona erdi

Son dakika haberleri: Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle başlatılan, lise, üniversite ile lisans üstü öğrencilerine yönelik eğitim ve kariyer programında 4 yıldır hizmet veren Erzurum Diploması Akademisi, "Girişimci ve İnsani Dış Politika" temasıyla bu yılki eğitim programını tamamladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle başlatılan, lise, üniversite ile lisans üstü öğrencilerine yönelik eğitim ve kariyer programında 4 yıldır hizmet veren Erzurum Diploması Akademisi, "Girişimci ve İnsani Dış Politika" temasıyla bu yılki eğitim programını tamamladı.

Bire bir takip esasına göre faaliyet gösteren akademinin 200'üncü gün çalışmaları kapsamında, okunan kitaplar müzakere edildi. Türkiye'nin dış politikasının öncelikli meselelerini kapsayan 500'ün üzerinde makale ve 20 kitap okunmasının yanı sıra 1000 üniversite ve lise öğrencisine de günlük eğitimler verildi.

Erzurum merkezli olmak üzere, Türkiye'nin her yerinden katılımın gerçekleştiği program, kapsam ve uygulanışı itibarıyla Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Danışmanlığını Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir'in yaptığı akademinin birinci kademe eğitimleri çerçevesinde, katılımcılara dış politika, kültürel ve insani diplomasi ve jeopolitik gibi temel konuların yanı sıra basın takibi, harita okuma, sosyal medya okuryazarlığı, kamu diplomasisi, proje yazımı ve yönetimi gibi konularda eğitim verildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında derslerini uzaktan eğitimle tamamlayan öğrenciler, 19 ülke ve bölge araştırma grubunun yönettiği bültenlerle, on binlerce kişiye ulaşan içerikler üreterek kamu diplomasisi faaliyeti de gerçekleştirdi.

Ulusal eğitim ve farkındalık oluşturulması hedeflenen akademinin yaz dönemi ikinci kademe çalışmalarında ise analiz ve raporlama çalışmaları, proje yönetimi, bölge araştırmaları, kamu diplomasisi ve gönüllülük eğitimlerine ağırlık verilecek.

Türkiye'nin her yerinden öğrencilerin olduğu ve beşinci yıl başvurularının bu ay başladığı Erzurum Diplomasi Akademisi'ne katılmak isteyen öğrenciler, "erzurumdiplomasi.org" adresinden başvuru yaparak alanında uzman kişilerden bu eğitimleri alabilecek.

Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaya ilginin, her yıl arttığını söyledi.

Programın başka şehirlerde de modellendiğini belirten İşbilir, "Programımız kariyer ve farkındalık amaçlı sivil bir girişim olarak başlatıldı ve yüzlerce gencimiz bu çalışma ile ülkemize hizmet etmek için daha nitelikli hale geldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, akademinin Erzurum merkezli bir düşünce kuruluşu olması yönünde projeyi himaye ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title