Haberler

Son dakika haberleri | Batı Afrika'da geçen sene düzenlenen 700 terör saldırısında 2 bin kişi öldü

Güncelleme:

Son dakika haberi... Batı Afrika ülkelerinde geçen sene düzenlenen 700 farklı terör saldırısında, aralarında askerin de bulunduğu 2 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Afrika ülkelerinde geçen sene düzenlenen 700 farklı terör saldırısında, aralarında askerin de bulunduğu 2 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Kassi Brou, yaptığı açıklamada, teröristlerin bölge istikrarını tehdit etmeye devam ettiğini belirtti.

Brou, ECOWAS bölgesinde güvensizlik sorunları bölge için hala büyük bir endişe kaynağı olduğunu altını çizerek, "(ECOWAS) Üye devletlerin, özellikle de cephedekilerin önemli çabalarına rağmen, 2020'de 700 farklı terör saldırısı yaşandı ve bu saldırılarda 2 bin asker ve sivil hayatını kaybetti." dedi.

Saldırıların büyük ölçüde Burkina Faso, Mali, Nijer ve Nijerya'da yaşandığını kaydeden Brou, bölgedeki yerinden edilmiş kişilerin sayısının arttırdığını söyledi.

Brou, bölgede terör saldırıların son bulması için liderlerin daha fazla çaba göstermesini çağrısında buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Afrika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title