Haberler

Son dakika haberleri: Bakan Karaismailoğlu'ndan sanayicilere "demir yolu" mesajı Açıklaması

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Lojistik Master Planı'ndaki hedeflerden birisinin de sanayicilerin, ürünlerini hızlı ve düşük maliyetle pazara ulaştırmaları olduğunu belirterek, "Gelecek dönemde de demir yolu çalışmalarımıza ağırlık verecek ve sanayicimizi demir...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Lojistik Master Planı'ndaki hedeflerden birisinin de sanayicilerin, ürünlerini hızlı ve düşük maliyetle pazara ulaştırmaları olduğunu belirterek, "Gelecek dönemde de demir yolu çalışmalarımıza ağırlık verecek ve sanayicimizi demir yolunun imkanlarından faydalandıracağız." dedi.

Karaismailoğlu, Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Heyetin isteklerini dinleyen Karaismailoğlu, sanayicilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Lojistik Master Planı'ndaki hedeflerden birisinin de sanayicilerin, ürünlerini hızlı ve düşük maliyetle pazara ulaştırmaları olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Gelecek dönemde de demir yolu çalışmalarımıza ağırlık verecek ve sanayicimizi demir yolunun imkanlarından faydalandıracağız. Türkiye'nin dört bir yanındaki yolcu ve yük analizlerini yaparak hazırladığımız Lojistik Master Planı'mızla, Türk sanayisine katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Karaismailoğlu, yatırımların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de durmadığına, hatta artarak devam ettiğine dikkati çekerek, Bakanlığın tüm şantiyelerinde gerekli önlemlerin alınarak, vatandaşa her türlü ulaştırma ve altyapı hizmetini götürmek için çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü kaydetti.

Bakanlığın, salgının Türkiye'de görüldüğü mart ayından itibaren ekim ayına kadar yaptığı yatırımın tutarının 5,7 milyar dolar olduğunu bildiren Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin 81 iline hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bugün sanayicilerimizin taleplerini dinledik. Onların da ulaştırma alanındaki sorunlarını dinlemek ve taleplerine çözüm üretmek için sık sık bir araya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de inşa edeceğimiz demir yolu projelerimizle sanayinin bu ulaşım modundaki hareketliliğini de artıracağız."

"Ekonomimize katkı sunacağız"

ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da 8 bini aşan üyeyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği ekonomik kalkınma yolunda çalıştıklarını söyledi.

Hükümetin destekleri sayesinde, iş dünyası olarak, salgından en az düzeyde etkilendiklerini belirten Aydın, "Bugün sanayiciler olarak taleplerimizi Sayın Bakanımıza ilettik. Özellikle Lojistik Master Planı'nda yer alan demir yoluyla ticari taşımacılığın artırılması konusunda ortaya koyulan vizyondan memnunuz. Sayın Bakanımıza da desteğinden dolayı teşekkür ederiz. İnşallah kamu ve özel sektör birlikteliğiyle ülke ekonomimize katkı sunacağız." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Adil Karaismailoğlu Orhan Aydın Aydın Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title