Haberler

Son dakika haberleri! Azerbaycan'dan uluslararası basına Ermenistan propagandası konusunda uyarı

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın kurgulanmış görüntülerle Azerbaycan'a yönelik kara propaganda yürüttüğünü belirterek, " Ermenistan, askerlerini ve PKK'lı teröristleri kullanarak Ermeni sivil nüfusuna karşı savaş suçları işleyip propaganda yoluyla Azerbaycan'ı sorumlu göstermeye çalışabilir." dedi.

Hacıyev, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a Suriye ve Irak'tan getirilen PKK'lı teröristleri yerleştirmesine ve söz konusu teröristlere Azerbaycan askeri üniforması giydirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan ve ardından resmi adreslerden ivedi bir şekilde silinen bir fotoğrafa değinen Hacıyev, "Ermenistan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Savunma Bakanı'nın Ermeni askerleriyle birlikte bir fotoğrafını yayınlamıştı. Fotoğrafta Ermenistan savunma bakanının yanında oturan çıplak ayaklı bir Ermeni askerinin askeri üniformasının, Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinin askeri üniformasıyla aynı olması ciddi şüpheler uyandırmıştır. Fotoğraflar, dakikalar sonra Ermenistan'ın resmi sitelerinden silindi." dedi.

Ermenistan'ın daha önce de benzer kurgu görüntüler hazırladığına dikkati çeken Hacıyev, "Ermenistan'ın bir süre önce Azerbaycan'a ait askeri üniformalar içindeki yabancı paralı askerler hakkında tamamen profesyonel olmayan bir video hazırladığını, Azerbaycan tarafında paralı askerlerin savaşıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığını hatırlatmak isteriz. Bazı etkili medya kuruluşlarının gerçeği doğrulamadan bu yanlış bilgilere atıfta bulunması talihsiz bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüntülerde Ermeni askerlerinin bulunmasının, manipülasyon amaçlı görüntülerinin Ermenistan Savunma Bakanlığı öncülüğünde hazırlandığına kanıt olduğunu anlatan Hacıyev, "Hadrut bölgesinde iki Ermeni savaş esirinin öldürülmesinin görüntüleri de aynı zamanda Ermenistan Savunma Bakanlığı ve bağlı yapılarının zengin yaratıcı yeteneğinin bir sonucudur. Bunun ciddi bir soruşturma yapılmadan BBC'nin internet sitesinde yayınlanması çok talihsiz bir durumdur." dedi.

Hacıyev, Ermenistan yönetiminin herhangi etik veya ahlaki bir kısıtlamaya sahip olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ermenistan, askerlerini ve PKK'lı teröristleri kullanarak Ermeni sivil nüfusuna karşı savaş suçları işleyip propaganda yoluyla Azerbaycan'ı sorumlu göstermeye çalışabilir. Savaşta öldürülen ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin askeri üniforması giyen PKK'lı teröristler, Azerbaycan tarafında savaşan paralı askerler olarak gösterilebilir. İşgal altındaki topraklarında yaşayan Ermeni sivil halkı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin ve cunta rejiminin bu tür potansiyel provokasyonlarına karşı tetikte olmaya, askeri tesislerden uzak durmaya çağırıyoruz."

Azerbaycan'ın Ermenistan sivil halkı ile hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Hacıyev, Azerbaycan tarafından kontrol edilen topraklara geçmek isteyen sivil nüfusa ve Ermenistan askerlerine gerekli tüm insani desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Ermenistan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title