Haberler

Son dakika haberleri! AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay "Sosyal Koruma Kalkanı" rakamlarını paylaştı

Güncelleme:

Son dakika haberi... AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde uygulanan "Sosyal Koruma Kalkanı"na dair güncel rakamları ve Eskişehir kırılımlarını paylaştı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde uygulanan "Sosyal Koruma Kalkanı"na dair güncel rakamları ve Eskişehir kırılımlarını paylaştı.

Günay, yaptığı yazılı açıklamada, 2020 yılının ilk 9 ayında Kovid-19'un etkilerinden çalışanları ve vatandaşları korumak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı ile doğrudan destek ve yardımların Türkiye genelinde 45 milyar lirayı aştığını, yaklaşık 8,5 milyon haneye, 9 milyon çalışana destek, 914 bin kişiye işsizlik ödeneğinin verildiğini bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının güncel verilerini paylaşan Günay, şunları kaydetti:

"Bakanlığın paylaştığı son verilere göre, Eskişehir'de 2020 yılında Kovid-19'un hemşerilerimiz üzerindeki etkilerini en aza indirmek için Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında doğrudan destek ve yardımlar 450 milyon liraya yaklaştı. Yaklaşık 66 bin hane, 104 bin çalışan, 9 binden fazla kişi ile 180 bin hane, kişiye ulaşıldı. Her hanede ortalama 4 kişi olduğunu varsayarsak, en az 380 bin kişiye bu dönemde erişilmiş demektir. Şehir nüfusunun yüzde 40'ından fazla. Temennimiz bu sürecin bitmesi ve bu kaynakları kalıcı istihdam yaratacak yatırımlarda kullanmak ve hemşerilerimize yeni iş alanları açmak.

Dinamik bir süreç içinde olduğumuz için Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde yardım ve destekler gelişmelere göre 2021 yılında da devam edeceğini Cumhurbaşkanımız açıkladı. Hükümetimiz sosyal devlet olma yaklaşımı ile bu süreci vatandaşlarımızın en az etki ile atlatması için elinden geleni yapmaktadır. Dileğimiz bir an önce salgının sona ermesi ve yeni normalde çarkların dönmesi. Hep birlikte bu döneme hazırlanmalı, rekabet üstünlüğümüzü hem yerel hem de küresel düzeyde göstermemiz gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Emine Nur Günay Milletvekili Eskişehir AK Parti Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title