Haberler

Yangında mahsur kaldıkları çatıdan itfaiyenin kurtardığı Suriyeli aile o anları anlattı

Güncelleme:

Yangında mahsur kaldıkları çatıdan itfaiyenin kurtardığı Suriyeli aile o anları anlattıANKARA'da iki katlı binada çıkan yangında mahsur kaldıkları çatıdan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Suriye uyruklu aile yaşadıklarını anlattı.

Yangında mahsur kaldıkları çatıdan itfaiyenin kurtardığı Suriyeli aile o anları anlattı

ANKARA'da iki katlı binada çıkan yangında mahsur kaldıkları çatıdan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Suriye uyruklu aile yaşadıklarını anlattı. Anne Hasna El Cebir, "Eşim yardım ederek bizi çatıya çıkardı. Çatıda tutuştu ve çökmeye başladı. Biz daha güvenli bir yere geçerek, yardım istemeye devam ettik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelerek bizi kurtardı" dedi.

Altındağ'da dün sabah saatlerinde 2 katlı binanın çatı katı ile birleştirilen üst katında Suriye uyruklu 4 kişilik ailenin yaşadığı evde yangın çıktı. Elektrik panosundan çıktığı belirlenen yangın, çatı katına sıçradı. Yanan evde oturan Muhammed ve Hasna El Cabir çifti, çocukları Muhammed Emir (1) ve Muaffak'ı (4) kucaklarına alarak çatıya çıktı. Büyüyen alevler nedeniyle kucaklarındaki çocuklarla çatının kenarına kadar gelen Cabir çifti, büyük panik yaşadı. 4 kişilik aile, gelen itfaiye ekiplerince merdivenli araçla kurtarıldı.

'ALEVLERDEN KAÇMAK İÇİN ÇATIYA ÇIKTIK'

Yaşadıkları korku dolu anları anlatan Hasna El Cabir, Suriye'nin Halep kentinden kaçarak Türkiye'ye geldiklerini, 5 yıldır aynı evde oturduklarını söyledi. Hasna, kahvaltı yaparken elektriğin gittiğini söyleyerek, "Kocam sabah erkenden 'neden elektrikler' gitti diye panoya bakmaya gidecekken, kapıyı açtığında alevler yüzüne çarptı. Kapıyı kapatmaya çalıştı ama kapatamadı. Daha sonra koltuklar tutuşmaya başladı. Balkona çıktık ve yardım istedik. Bu sefer balkona doğru alevler gelmeye başladı. Eşim bize yardım ederek bizi çatıya çıkardı. Çatıda tutuştu ve çökmeye başladı. Biz daha güvenli bir yere geçerek, yardım istemeye devam ettik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelerek bizi kurtardı. Evimizde ne var ne yoksa her şeyimiz yandı. Sadece şu an üzerimizde olan kıyafetlerimiz kaldı. Alt katta kalan babamların evinde geçici olarak kalıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altındağ İtfaiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title