Haberler

Son dakika haberi | Tunus Cumhurbaşkanı Said, Libya krizinin çözümünde komşu ülkelerin rolünün önemini vurguladı

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Libya krizinin çözümünde komşu ülkelerin rolünün önemli olduğuna işaret etti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Libya krizinin çözümünde komşu ülkelerin rolünün önemli olduğuna işaret etti.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Said, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Vekili Stephanie Williams'ı Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

Görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Said, ülkesinin, Libya'da BM şemsiyesi altında kapsayıcı bir iç diyalog çerçevesinde kapsamlı siyasi çözümün sağlanması, birliğin ve ülke egemenliğinin korunması yönündeki tutumunu yineledi.

Libya krizinin çözümünde komşu ülkelerin rolünün önemli olduğunu vurgulayan Said, Libya'da istikrarı sağlamak için Tunus ile Cezayir arasında koordinasyon ve istişarelerin yürütüldüğüne işaret etti.

Libya'daki ateşkesten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Said, BM Libya misyonunun çabalarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Said, ülkesinin, istikrarı sağlamak ve kurumları yeniden inşa etmek için imkanlarını ve tecrübelerini ortaya koyarak Libya halkının yanında olmaya devam etmeye ve özellikle Libya halkının çeşitli bileşenlerini bir araya getiren ulusal bir diyaloğa ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

BM Libya Özel Temsilcisi Vekili Williams da Libya krizinin tek çözümünün barışçıl ve siyasi yollarla olacağını belirterek, tarafların en kısa zamanda siyasi diyaloğa başlaması gerektiğini söyledi.

Libya'da ateşkes kararı

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih, cuma günü (21 Ağustos) ateşkes kararı aldıklarını duyurmuştu.

Ateşkes kararı kapsamında, Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, ülkede petrol üretimi ve ihracının yeniden başlatılması, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması ve Başkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılmasını öngörüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Tunus Libya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title