Haberler

Son dakika haberi... Şanlıurfa'da arazi keşfindeki jandarma ve vatandaşı silahla yaralayan sanığa müebbet hapis istemi

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Şanlıurfa'da arazi keşfindeki jandarma personeli ile bir vatandaşı önce tehdit edip ardından gerçekleştirdiği silahlı saldırıda yaralayan sanık hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Şanlıurfa'da arazi keşfindeki jandarma personeli ile bir vatandaşı önce tehdit edip ardından gerçekleştirdiği silahlı saldırıda yaralayan sanık hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Ağustos 2020'de Eyyübiye ilçesi kırsalındaki Payamlı Mahallesi yakınlarındaki arazi keşfindeki jandarma personeli ile Celal Günbegi'nin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, olayın araziye görevlendirilen kaymakamlık ve jandarma ekibinin keşfi esnasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırının şifresi: "Sabri Su"

Saldırıya ilişkin detaylara yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Jandarma personeli N.B. olay yerinde güvenlik önlemi almak istedi. Şüpheli Halil G, oğlu Sabri'ye hitaben 'Sabri Su' diye bağırdı. Sesi duyan Sabri G. ise av tüfeğiyle ekiptekilerin üzerine hedef gözetmeksizin ateş etti. Saldırıda jandarma personelinden V.K. omzu, vatandaşlardan Celal Günbegi ise sırtına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Jandarma ekibinin ateş etmeyi bırak çağrısına Sabri G. 'Yaklaşmayın sizi de vururum.' şeklinde tehdit ederek yanıt verdi. Çevredeki vatandaşların desteğiyle saldırgan Sabri G'nin elindeki silah alındı. Jandarmaya, gözaltına almak istediği Sabri G. ile babası ve 2 kardeşi de mukavemette bulundu. Bu esnada 4 jandarma personeli hafif yaralandı. Saldırı, bölgeye sevk edilen ek güvenlik ekibinin takviyesiyle sonlandırıldı."

"Olay yerinde 59 fişek bulundu"

İddianamede, yaralanan jandarma personeli ile ağır yaralanan heyetteki vatandaşa yakın mesafeden ateş edildiğinin saptandığı vurgulandı.

Olay yeri inceleme raporunun da yer aldığı iddianamede, saldırıda 59 fişek kullanıldığı bilgisi yer aldı.

İddianamede, hedef gözetmeksizin jandarma ve vatandaşa silahlı saldırı gerçekleştirilen Sabri G. hakkında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Saldırganın babası ve 2 kardeşi hakkında ise "basit yaralama ve "görevi yaptırmamak için mukavemette bulunma" suçlarından 3 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

Aralarında jandarma personelinin de bulunduğu 9 kişinin şikayetçi olduğu sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Şanlıurfa'da 11 Haziran 2020'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir jandarma personeli ile Celal Günbegi ağır yaralanmış, 4 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra ikinci kez keşfin yapıldığı 15 Ekim 2020'de ise Celal Günbegi, aynı kişiler tarafından otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda bir kez daha ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Şanlıurfa Jandarma Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title