Haberler

Son dakika haberi! Sakarya Kürek-Kano Tesisi su sporlarının cazibe merkezi konumunda

Güncelleme:

Son dakika haberi: Su sporlarında Türkiye'nin en önemli yerlerinden olan Sakarya Kürek-Kano Tesisi'nde, ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele eden çok sayıda sporcu yetiştiriliyor.

Su sporlarında Türkiye'nin en önemli yerlerinden olan Sakarya Kürek-Kano Tesisi'nde, ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele eden çok sayıda sporcu yetiştiriliyor.

Serdivan ilçesi Sapanca Gölü kenarında yaklaşık 7 dönümlük alanda 30 yıldır hizmet veren tesis, durgun su avantajıyla önemli bir konumda.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin önemine dikkati çekti.

Özsoy, 2016 Rio Olimpiyatları'na bu branşlarda katılan tüm sporcuların Sakarya'dan yetiştiğini aktararak, Türkiye'nin en kapsamlı ve en iyi tesisi olma yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

"Milli takıma sporcu gönderme sayısını daha da artıracağız"

Tesiste milli takıma sporcu yetiştirdiklerini ifade eden Arif Özsoy, "Özellikle kano ve kürek sporunda Sakarya'daki gençler Türkiye'de bir numara. Çok başarılı eğitmenlerimiz var. Malzeme, tesis ve alan sıkıntımız yok. Önümüzdeki dönemde milli takıma sporcu gönderme sayısını daha da artıracağız. Yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bunları okullarda da yaygınlaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Özsoy, Sapanca Gölü'nün bu spor için büyük avantaj olduğuna, ulusal yarışların büyük çoğunluğunun burada yapıldığına işaret ederek, gölün her iki yakasının yarışlara elverişli hale gelmesini amaçladıklarını aktardı.

"Türkiye'de en fazla sporcunun olduğu yer burası." diyen Özsoy, "Bunu biraz daha yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bugün 200 sporcu var, önümüzdeki süreçte bu sayıyı 400'lere kadar ulaştırmayı hedefliyoruz. Buna göre altyapıya ilaveler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Su sporları için cazibe merkezi olacağız"

Özsoy, tesiste bu sene başında Spor Toto Teşkilatının desteğiyle tadilat gerçekleştirildiğini belirtti.

Türk sporuna daha fazla sporcu yetiştirmek istediklerini vurgulayan Özsoy, "Su sporları için cazibe merkezi olacağız. Bu konuda iddialıyız. İnşallah daha fazla sporcuya ulaşmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Özsoy, antrenman ve yarışlarda gölün tamamına yakınını kullanabildiklerini aktararak, "Gölün, durgun su noktasında rüzgara karşı olumlu bir durumu var. Herhangi bir sıkıntı olmadan yılın 8 ayında burada çalışma yapabiliyoruz. Bazı karasal iklimin olduğu bölgelerde bu şans bulunmuyor. Burada güzel bir imkan var ve değerlendiriyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title