Haberler

Son dakika haberi! Pakistan'da Başbakan Han'a karşı güvensizlik oylaması oturumu ertelendi

Güncelleme:

Son dakika haber: Pakistan'da Başbakan İmran Han'a karşı bugün gerçekleştirilmesi öngörülen güvensizlik oylaması oturumu gelecek haftaya tehir edildi.

Pakistan'da Başbakan İmran Han'a karşı bugün gerçekleştirilmesi öngörülen güvensizlik oylaması oturumu gelecek haftaya tehir edildi.

Yerel basındaki haberlere göre, iktidardaki Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Milletvekili Hayal Zaman'ın vefat etmesi sebebiyle Ulusal Meclis Başkanı Asad Kayser, parlamento geleneğini bozmayarak hayatını kaybeden parlamentere saygı amacıyla oturumu 28 Mart'a erteledi.

Parlamento geleneğinde milletvekillerinden birinin ölmesi halinde o gün gerçekleştirilmesi gereken oturum bir sonraki çalışma gününe erteleniyor.

Hükümet ayrıca, PTI'dan muhalefetin tarafına geçen vekillerin oylarının geçersiz ilan edilip edilmeyeceğini belirlemek için mahkemeye başvurdu.

Başbakan Han, muhalefete bir sürprizi olduğunu iddia etti ancak bunun ne olduğunu henüz açıklamadı. Han ayrıca güç gösterisi amacıyla 27 Mart'ta İslamabad'da 1 milyon kişinin katılımıyla miting yapacağını belirtti.

İttifak kurulan partilerin desteği kuşkulu

Başbakan Han'ın görevden alınması için muhalefetin 172 oya ihtiyacı bulunuyor. Mevcut durumda PTI'nın ittifak kurduğu partilerle oy sayısı 178, muhalefetin ise 162 olarak görünüyor. Ancak PTI'nın ittifak kurduğu partilerin hükümete destekleri kuşkulu görünüyor. Ayrıca muhalefetin yanında oy kullanacaklarını açıklayan en az 13 PTI milletvekili de bir başka soru işareti olarak hükümetin karşısına çıkıyor.

Muhalefet partileri, PTI'dan gelen milletvekilleriyle hükümeti düşüreceğine inanıyor.

Hükümet ise muhalefetin büyük bir yenilgiyle karşılaşacağını belirtiyor.

"Güvensizlik oylaması" önergesi

Muhalefet partileri, 8 Mart'ta Başbakan Han'a karşı "güvensizlik oylaması" önergesini Ulusal Meclis Başkanlığına sunmuştu.

Başbakan Han, 6 Mart 2021'de yapılan güven oylamasında 178 oy almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Pakistan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title