Haberler

Asya borsaları Hong Kong hariç geriledi

Güncelleme:

Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi pozitif ayrıştı.

Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi pozitif ayrıştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün yayımlanan toplantı tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiğine işaret edildi. Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

Bu gelişme sonrası ABD borsalarında gözlenen satış ağırlıklı seyir, teknoloji hisselerinde yoğunlaşan satışlarla bugün Asya borsalarına da taşındı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantıyla artan vaka sayıları sonrası uygulamaya alınan kısıtlamaların da risk iştahını olumsuz etkilediği Asya tarafında, açıklanan veriler ise karışık bir tablo ortaya koydu.

Çin'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) aralıkta önceki aya göre 1 puan artarak 53,1'e çıkarken, Japonya'da 0,9 puan azalarak 52,1'e geriledi.

Bu gelişmelerle kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,25 azalışla 3.586 puan, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,13 düşüşle 2.921 puan, Avustralya'da ASX 200 endeksi yüzde 2,74 değer kaybıyla 7.358 puan ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,72 artışla 23.073 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 2,88 düşüşle 28.488 puandan kapanırken, dolar/yen paritesi yüzde 0,3 değer kaybederek 115,7 seviyelerinde dengelendi.

Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 1,1 düşüşle 59.537 puanda seyrediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Aralık Fed Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title