Haberler

Son dakika haberi! Kırgızistan'da "5 Mart Milli Ak Kalpak Günü" geçit töreninde geleneksel kıyafetler tanıtıldı

Güncelleme:

Son dakika haberi... Kırgızistan'da "5 Mart Milli Ak Kalpak Günü" dolayısıyla düzenlenen geçit töreninde geleneksel kıyafetlerin tanıtımı yapıldı.

Kırgızistan'da "5 Mart Milli Ak Kalpak Günü" dolayısıyla düzenlenen geçit töreninde geleneksel kıyafetlerin tanıtımı yapıldı.

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, başkent Bişkek'teki Ala-Too Meydanı'nda "5 Mart Milli Ak Kalpak Günü" etkinlikleri kapsamında kutlama programı organize etti.

Her yaş grubunun katıldığı program, milli kıyafetlerin yaşatılması için çaba gösteren sivil toplum örgütleri, ülkedeki etnik halklar, at oyunları, okçuluk ve avcılık federasyon temsilcilerinin milli ve askeri kıyafetlerini tanıttığı geçit töreniyle başladı.

Geçidin başında, Kırgızistan Milli Muhafız Birliğine mensup askerler, dev Kırgız bayrağını omuzlarında taşırken, Kırgız halkının 40 soyunu temsil eden erkekler de beyaz keçeden yapılan Ak Kalpağı tanıttı.

Milli marşın okunmasıyla devam eden programda, Manasçıların Manas Destanı'ndan kesitlerin okunduğu, halk ezgilerinin ve ünlü sanatçılar tarafından vatan konulu şarkıların söylendiği, dans gösterilerinin sergilendiği meydan renkli görüntülere sahne oldu.

"Dünyaya milli kıyafetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz"

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Kayrat İmanaliyev, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların 5 Mart Milli Ak Kalpak Günü'nü tebrik etti.

Ülkenin bu yıl bağımsızlığının 30. yılını kutlayacağını belirten İmanaliyev, "Özgür halk ve bağımsız devlet olarak dünyaya milli kıyafetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz." dedi.

Kırgız geleneğinin önemli sembollerinden biri olan ve beyaz keçeden yapılan Kırgız kalpağının, halkın hayatında önemli bir yeri bulunuyor.

Kutsal önem atfettikleri kalpaklarını doğum, düğün, cenaze gibi özel ve önemli anlarda takan Kırgızların yaşı ve sosyal statüsü, taktıkları ak kalpakların türünden anlaşılabiliyor.

Toplumda kalpak takan erkeğe, "Kalpağın başında eksik olmasın." dileğinde bulunuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title