Haberler

Son dakika haberi... İsrail askerleri kış ortasında Filistinli aileyi evsiz bıraktı

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: - İsrail askerleri kış ortasında Filistinli aileyi evsiz bıraktı Filistin'de, İsrail askerleri buldozerle Filistinli ailenin evini yıktı.

- İsrail askerleri kış ortasında Filistinli aileyi evsiz bıraktı

KUDÜS - Filistin'de, İsrail askerleri buldozerle Filistinli ailenin evini yıktı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah semtinde bulunan Filistinli Salhiya ailesine ait ev, İsrail askerleri tarafından basılarak yıkıldı. Sabah erken saatlerde evde bulunan yaklaşık 13 kişiyi ve aileye destek veren kişileri gözaltına alan İsrail askerleri daha sonra buldozerlerle yıkıma başladı. İsrail askerleri evin etrafını çevirerek, insanların yaklaşmasını da engelledi.

Birçok kişi gözaltına alındı

Salhiya ailesinin Şeyh Cerrah semtindeki evlerinin bulunduğu arazinin bir okul inşaatı için tahsis edildiği ve bu yüzden de 2017'den beri evlerinden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Polis ekiplerinden yapılan açıklamada, "İsrail polisi, Doğu Kudüs'te özel ihtiyaç sahibi çocuklar için okul yapılması belirlenen arazideki yasa dışı binalardaki tahliyeleri tamamladı" ifadelerine yer verdi.

Yetkililer ayrıca, "Yasa dışı binalarda yaşayan aile üyelerine araziyi teslim etmeleri için sayısız fırsat verildi" dedi.

Bir polis sözcüsü ise, gerçekleştirilen operasyon sırasında 18 aile üyesiyle birlikte aileye destek veren kişilerin, 'mahkeme kararını ihlal etme, şiddetli tahkim ve kamu düzenini bozma' suçlarından tutuklandığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Kudüs Filistin İsrail Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title