Haberler

Gümüşhane'de üreticilere 90 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi

Güncelleme:

Gümüşhane'de üreticilere 1 milyon 178 lira değerinde yüzde 50 hibeli 90 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı.

Gümüşhane'de üreticilere 1 milyon 178 lira değerinde yüzde 50 hibeli 90 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı.

Bitkisel Üretimi Geliştirme ve Çayır-Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında alınan yonca, korunga, fiğ, silajlık mısır, yem bezelyesi ve yulaf tohumları, düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresi destekleriyle alınarak dağıtımı yapılan tohumdan 14 bin dekar alanda 20 bin ton yem bitkisi üretilerek, 10 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Gümüşhane Vali Kamuran Taşbilek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen torum dağıtım töreninde gazetecilere, projenin amacının ekonomiye dahil edilmeyen atıl arazileri tarımsal üretime dahil etmek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında alınan 90 ton tohumun üreticilere dağıtılacağını dile getiren Vali Taşbilek, şunları söyledi:

"Toprak tarla olmadığı müddetçe değerini kaybediyor. Toprağı tarla yapmak, tarlayı vatan yapmak demektir. Ekilen her bir toprak parçası vatanın bir savunmasıdır. Bugün Tarım ve Orman Bakanlığımız ile İl Özel İdaremizin destekleriyle 1 milyon 178 bin liralık destekle Tarım Kredi Kooperatifimizden temin ettiğimiz 90 ton tohumu vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bunun karşılığında 14 bin dekar alanda 20 bin ton ürün elde etmeyi amaçlıyoruz."

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerle toprağı vatan etme noktasında büyük bir çaba ve fedakarlık içindeki olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, "Geçen yıl pandemi süreci başladığında Cumhurbaşkanımız 'Kesinlikle üretim zinciri kopmayacak, desteklenecek' talimatı vardı. Bu manada her türlü fedakarlığı yapacağız. Çiftçilerimiz ve hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmeyecek. Onların üretim zincirine devam etmesi için her türlü çaba sarf edilecek. Çünkü üretimi olmayan bir memleket bitmiş demektir." diye konuştu.

Törene, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, Tarım Kredi Kooperatifi Trabzon Bölge Müdürü Osman Tomruk, İl Genel Meclisi üyeleri ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümüşhane Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title