Haberler

Son dakika haberi | Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD Dışişleri Bakanı ile bölgesel gelişmeleri görüştü

Güncelleme:

Son dakika habere göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas ile Blinken, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Filistin topraklarındaki son gelişmeler ile Filistin-ABD arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede Abbas, Blinken'a mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını yineledi.

Abbas, Filistin topraklarındaki İsrail işgali ile yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

"Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının ve terörünün durdurulması, Mescid-i Aksa'nın tarihi konumuna saygı gösterilmesi" gerektiğinin altını çizen Abbas, İsrail'in Filistinlilere yönelik diğer ihlallerini de hatırlattı.

Abbas, ABD ile ikili ilişkileri güçlendirmek ve bu ilişkilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için çalışmayı sürdürmenin önemine işaret etti.

Filistin'de en yüksek yasama kurulu olan Ulusal Meclisin daimi alt kurumlarından Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Konseyinin 6 Şubat'ta yapılması planlanan toplantısını anımsatan Abbas, Konseyin durum değerlendirmesinde bulunacağını, Filistin halkının haklarını ve maslahatını korumak için gerekli kararları alacağını kaydetti.

Washington yönetimi iki devletli çözüm vurgusu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise görüşmede Abbas'a "Başkan Joe Biden'ın Washington'un iki devletli çözüme bağlılığını ve siyasi bir ufuk yaratmanın önemini teyit ettiğini" iletti.

Blinken, ayrıca Biden yönetiminin, Filistin yönetiminin maruz kaldığı siyasi ve ekonomik zorlukların farkında olduğuna dikkati çekti.

Biden yönetiminin, yerleşim birimlerini ve yerleşimcilerin saldırılarını, Filistin yönetimine ait bölgelerdeki istilaları, sakinlerin evlerinden çıkarılmasını ve evlerinin yıkılmasını reddettiğini belirten Blinken, Washington yönetiminin Doğu Kudüs'teki ABD Konsolosluğunu yeniden açma taahhüdünü vurguladı.

Blinken, Filistinlilerin karşılaştığı zorluklar konusundaki durumu ABD Başkanı Biden ile yetkililerle ileteceğini, ilgili tüm taraflarla temaslarda bulunacağını, bölgede barışın ve istikrarın sağlanması adına ortak çalışma yürüteceğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Mahmud Abbas Filistin Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title