Haberler

Çocuklar ilk kez Hacivat ve Karagöz oyunu ile tanıştı

Güncelleme:

- Çocuklar ilk kez Hacivat ve Karagöz oyunu ile tanıştı Edremit Belediyesi 'Çocuk Günleri'ni kırsal mahallelere taşıdı Oyunları ilgi ile takip eden çocuklar doyasıya eğlendiler Van'ın merkez Edremit Belediyesi pandemiden dolayı sosyal etkinlikleri kısıtlanan çocuklar için 'Çocuk günleri'...

- Çocuklar ilk kez Hacivat ve Karagöz oyunu ile tanıştı

Edremit Belediyesi 'Çocuk Günleri'ni kırsal mahallelere taşıdı

Oyunları ilgi ile takip eden çocuklar doyasıya eğlendiler

VAN - Van'ın merkez Edremit Belediyesi pandemiden dolayı sosyal etkinlikleri kısıtlanan çocuklar için 'Çocuk günleri' şenliğini kırsal mahallelere taşıdı. Çocuklar, hayatlarında ilk defa Hacivat ile Karagöz oyununu seyretti.

Edremit'e bağlı 30 mahalledeki çocukları şenliklerle buluşturmayı hedefleyen Edremit Belediyesi, sosyal mesafe kuralları kapsamında etkinliklerin coşkusunu kırsal mahallelere taşıdı. 18 Kırsal mahalleden ilk olarak Taşkonak ve Köprüler mahallelerinde miniklerle buluşturulan şenliklerin bir sonraki durağı ise Çayırbaşı Mahallesi oldu. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'ın talimatı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce tertiplenen etkinliklerde çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Başkan İsmail Say'ın da katıldığı şenliklerde çocuklar, hayatlarında ilk kez Hacivat ve Karagöz oyununu izlerken, palyaço başta olmak üzere çeşitli etkinlerin sahnelendiği şenlikte, oyunları da ilgi ile takip ettiler.

"Çocuklarımızın oyunlara ulaşımını sağladık"

Çocuklarla birlikte oyunları izleyerek onların mutluluklarına ortak olan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, pandeminden dolayı az etkilenen fakat dışarı çok fazla çıkamayan çocuklar için şenlikler düzenlediklerini belirtti. Bu şenlikleri de özellikle kırsal kesimlerde bulunan mahallelerdeki çocuklarla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Say, "Sosyal belediyecilik anlamında özellikle kırsal mahallerimizdeki çocuklarımızın eğlenceye, tiyatroya bu tür sosyal etkinliklere ulaşmasını sağlamayı amaçladık. Taşkonak ve Köprüler'den sonra bugün de Çayırbaşı Mahallemizde çocuklarımızın neşesini mutluluklarını paylaştık. Yöresel oyunlardan diğer tüm etkinlere kadar beraber vakit geçirmeye çalıştık. Bugün 3'ncü mahallemizdeyiz. İnşallah diğer mahallelerimizdeki çocuklarımızla da buluşarak güzel vakit geçirmelerine katkı sunacağız" dedi.

Oyunlar esnasında çocuklara kek ve meyve suyu verilirken, Başkan İsmail Say ise tüm çocuklara oyuncaklar dağıttı.

(EKİP-ŞAK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Edremit Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title